ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: «Η δική μου σαΐτα σκότωσε τον άνθρωπο» - Συγκλονίζει η ομολογία

Καλαμάτα: «Η δική μου σαΐτα σκότωσε τον άνθρωπο» - Συγκλονίζει η ομολογία
Eurokinissi

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας από τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεοωδωρακάκη που έχασε τη ζωή του την ημέρα του Πάσχα κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου.

Το Open στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αποκάλυψε την κατάθεση ενός εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό και περιέγραψε το πώς φτάσαμε στην τραγωδία.

«Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαΐτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαΐτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαΐτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαΐτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαΐτες και πάνε προς τον κόσμο… Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαΐτα σκοτώθηκε άνθρωπος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 62χρονος άνδρας. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, που συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο, παραμένουν «μουδιασμένοι» κα δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το κακό που συνέβη.

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν από το τραγικό συμβάν, ο 62χρονος μιλούσε σε τοπικό κανάλι για τις προετοιμασίες του σαϊτοπόλεμου και ευχόταν να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα την ημέρα του εθίμου.

Σημειώνεται ότι στις 18:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Κώστα Θεοδωρακάκη στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Εύα Μεσσηνίας.

Ένα έθιμο που κρατά από το 1821

Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου κρατάει από το 1821. Τα μπουλούκια προετοιμάζονται ένα χρόνο για το πέταγμα της σαΐτας ανήμερα το Πάσχα, εν γνώση του δημοτικού συμβουλίου που τα χρηματοδοτεί, αλλά και της ΕΛΑΣ. Τα μέτρα ωστόσο που είχαν ληφθεί, όπως όλοι λένε εκ των υστέρων, ήταν ελλειπή. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του περί dna παρερμηνεύθηκαν από τους δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για κοπτοραπτική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως κράτησε αποστάσεις από τις αρχικές δηλώσεις του δημάρχου, επιθυμώντας ωστόσο να κλείσει το θέμα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης την Παρασκευή.

Ακολουθεί το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του OPEN TV:

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: «Απαθής, σαν να διασκεδάζει» ο serial killer - Ζήτησε την προστασία των παιδιών του (pics)

Στο νοσοκομείο ο Κασίγιας μετά από καρδιακή προσβολή

Σχετικές ειδήσεις