ΕΛΛΑΔΑ

«Βροχή» τα λουκέτα στα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας

«Βροχή» τα λουκέτα στα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά της κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας κι επανήλθαν στην επικαιρότητα με αφορμή τις χθεσινές πορείες και τα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα λοιπόν με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, η δυναμικότητα σε κλίνες της Αθήνας και ειδικά του κέντρου της, είναι αποδυναμωμένη κατά περίπου 2.800 κλίνες, αφού μέσα σε διάστημα μόλις ενός χρόνου περί τις 17 ξενοδοχειακές μονάδες –μεταξύ αυτών κι ορισμένες πολύ μεγάλες– έχουν βάλει λουκέτο.

Προκειμένου να υπάρχει ένα καλύτερο συγκριτικό στοιχείο, για να διαπιστωθεί σε όλο του το μεγαλείο το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί –ούτε λίγο ούτε πολύ– στο 20% του συνολικού δυναμικού των κλινών της Αθήνας.

Δηλαδή, 2 στις 10 κλίνες, πλέον, δεν υφίστανται.

Οι ξενοδόχοι του κέντρου δηλώνουν ότι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και μάλλον έτσι θα πρέπει να είναι αν κρίνει κανείς από τους παραπάνω συντριπτικούς αριθμούς.

Και αποδίδουν την κύρια ευθύνη γι’ αυτή την οικτρή εικόνα όχι μόνο στην οικονομική κρίση, η οποία πλήττει το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας, αλλά και στην εγκληματικότητα και κυρίως στα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα σχεδόν σε εβδομαδιαία πλέον βάση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το αποτέλεσμα είναι ακυρώσεις κρατήσεων κυρίως από το εξωτερικό, αφού τα οργανωμένα γκρουπ, όταν αποφασίζουν να μείνουν κάποιες μέρες στην Αθήνα, προτιμούν πια να φιλοξενούνται σε περιφερειακές μονάδες.

Στο μυαλό τους έχουν αποτυπωθεί εμπόλεμες εικόνες από το κέντρο, το οποίο όμως έτσι ρημάζει, από κάθε άποψη…