ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνια συγκίνηση: Πέθανε ο θρυλικός μασίστας Σαμψών - Ο λαϊκός ήρωας με τις υπερδυνάμεις

Πανελλήνια συγκίνηση: Πέθανε ο θρυλικός μασίστας Σαμψών - Ο λαϊκός ήρωας με τις υπερδυνάμεις

Θλίψη σε όλη τη χώρα για «γίγαντα» με την ψυχή μικρού παιδιού. 

Ο λαϊκός ήρωας, Γιάννης Κεσκιλίδης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, περιστοιχισμένος από τα παιδιά του.

Όπως είπαν στο Documento, η Κατερίνα και ο Χρήστος Κεσκιλίδης, o θρυλικός Σαμψών, άφησε την τελευταία του πνοή στις 6.15 τα ξημερώματα του Σαββάτου (25/5), από ανακοπή καρδιάς.

Δυστυχώς, ο θάνατος της αγαπηµένης του συζύγου, πριν από δύο χρόνια, του κόστισε τη µνήµη του και έτσι η επικοινωνία μαζί του δεν ήταν εύκολη.

Σύμφωνα με τα παιδιά του, «έφυγε, όπως το επιθυμούσε, γρήγορα και ανώδυνα».

Νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα (20/5) με πνευμονία στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον θρυλικός Σαμψών, σε μία, όπως πάντα υπαίθρια, παράστασή του στην Ιεράπετρα της Κρήτης, πριν από 24 χρόνια:

Ποιος ήταν ο Σαμψών

Ο Γιάννης Κεσκελίδης ή Κεσκιλίδης είχε γεννηθεί στην Καλαμαριά στις 5 Ιουνίου 1929. Ηταν γνωστός σαν «Σαμψών« και είχε διακριθεί ως πρωτοπαλαιστής, και μασίστας.

Προερχόταν από οικογένεια Ποντίων οι οποίοι έφθασαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα ύστερα από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Όταν ήταν ακόμα σε μικρή ηλικία η οικογένεια του μετακόμισε στην Αθήνα όπου ασχολήθηκε από μικρός με τον αθλητισμό, καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου, ως αθλητής ελευθέρας πάλης.

Τα επόμενα χρόνια διακρίθηκε σε σωρεία διοργανώσεων στη χώρα και στο εξωτερικό, ενώ από τη δεκαετία του ’50 ασχολήθηκε με αγώνες επιδείξεως της τεράστιας δύναμής του σε ανοικτούς χώρους (πλατείες, πάρκα κλπ) δίνοντας παραστάσεις που τον κατέστησαν πάρα πολύ δημοφιλή που είχε ως αποτέλσμα να χαρακτηρισθεί από πολλούς ως «λαϊκός ήρωας».

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στη Μυτιλήνη: Τι όπλισε το χέρι του συζυγοκτόνου - Ζητά να πάει στην κηδεία της (vid)

Ανατροπή στο θρίλερ της Λάρισας - Η νέα μαρτυρία που αλλάζει τα πάντα

Σχετικές ειδήσεις