ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία του Κορυδαλλού: Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τα σημάδια στραγγαλισμού σε νεκρό κρατούμενο

Μαφία του Κορυδαλλού: Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τα σημάδια στραγγαλισμού σε νεκρό κρατούμενο

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece και περιλαμβάνεται στη μεγάλη δικογραφία για τη μαφία των φυλακών του Κορυδαλλού, αποτυπώνεται ξεκάθαρα ένα από τα σημάδια στραγγαλισμού του 34 χρόνου Τούσα Μπαντιολ, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο κελί του.

Πρόκειται για το άτομο που είχε δώσει καταφύγιο στην Καλλιθέα στους δυο δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μάλιστα από τη μεγάλη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, είχε προκύψει προσπάθεια του εγκεφάλου της μαφίας να εμφανίσει τη δολοφονία ως δηλητηρίαση από ύποπτη ουσία και φέρεται να ήθελε στη συνέχεια να χρεώσει το θάνατο στον Αριστείδη Φλώρο. Και ενώ οι Αρχές ασφαλείας είχαν χειριστεί αρχικά το θάνατο ως αγνώστου αιτίας, τελικά ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε ότι ήταν στραγγαλισμός, καθώς από την πρώτη στιγμή υπήρχαν στοιχεία και μάλιστα εμφανή.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα που κατέθεσε στις Αρχές αναφέρει ότι «ο θάνατος επήλθε συνέπεια ισχαιμίας μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα. Εκ μακροσκοπικής εξέτασης αλλά και από τις εργαστηριακές εξετάσεις που ακολούθησαν φαίνεται ότι προηγήθηκε στραγγαλισμός». Μάλιστα, σε κατάθεσή του ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι αρχικά ο δράστης να έκλεισε το στόμα και τη μύτη και μετά να πίεσε το λαιμό του θύματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr