ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Απίστευτο στοίχημα για τις εκλογές - Δείτε τι πόνταραν (pics)

Λάρισα: Απίστευτο στοίχημα για τις εκλογές - Δείτε τι πόνταραν (pics)
EUROKINISSI

Δείτε την ανάρτηση της «Πρωινής Εφημερίδας του Λιβαδίου» στο facebook

Αν και βρισκόμαστε λίγα μόλις 24ωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, ο κόσμος δεν φαίνεται να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Δεν ήταν όμως έτσι πάντοτε τα πράγματα. Στο όχι και τόσο μακρινό, 1984, τότε που στα χωριά τα καφενεία χωρίζονταν σε «πράσινα» και «μπλε», η προεκλογική περίοδος δεν είχε σε τίποτε να ζηλέψει από το σενάριο της αξέχαστης ασπρόμαυρης Ελληνικής ταινίας «Τζένη – Τζένη.

Ένα νησί να «σφάζεται» στην ποδιά δύο υποψηφίων για την βουλή, του Γκόρτσου και του Μαντά. Μία ακριβέστατη μεταφορά της ιστορίας αυτής στην πραγματικότητα κάθε μικρής κοινωνίας στην επαρχία, επαναλαμβάνονταν για αρκετά χρόνια ως ένα de ja vu, με πρωταγωνιστές πάντοτε τους δύο πολιτικούς φορείς που σημάδεψαν την μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας.

Με την προκήρυξη των εκλογών, οι κάτοικοι ξεχνούσαν συγγένειες, φιλίες, συνεταιρισμούς, κάθε είδους κοινωνικού δεσμού και φίλτραραν τις σχέσεις τους με μοναδικό κριτήριο αν κάποιος ασπάζεται τις ίδιες πολιτικές αντιλήψεις ή τις διαφορετικές.

Έτσι, τα δύο ή περισσότερα καφενεία του χωριού, «βάφονταν» μπλε ή πράσινα, φιλοξενώντας αντιστοίχως τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ. Όταν βέβαια για κάποιο λόγο οι πολιτικοί «αντίδικοι» συναντιόνταν, τότε μπορούσε κανείς να περιμένει τα πάντα, ακόμη και… σύρραξη. Βέβαια δεν εξέλειπαν και οι ευρηματικές, πολιτισμένες περιπτώσεις αντιλογίας, όπως το ιστορικό παράδειγμα του 1984, στο Λιβάδι της Ελασσόνας, εκεί όπου όπως αποκαλύπτει έγγραφο «ντοκουμέντο» δύο χωριανοί έβαλαν ένα μεγάλο στοίχημα ποντάροντας στη νίκη του κόμματος τους.

Δείτε στην gallery το έγγραφο-ντοκουμέντο της εποχής:

Πηγή: onlarissa.gr

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.

Διαβάστε επίσης:

Κρυφές δημοσκοπήσεις: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μυρίζει καμένο σε όλη την Αθήνα – Δείτε τι έχει συμβεί

Σχετικές ειδήσεις