Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έδειρε οδηγό και επιβάτη του λεωφορείου επειδή δεν χωρούσε να μπει (video)

Newsbomb

Ένα ακόμη περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί σε αυτά που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εναντίον εργαζομένων οδηγών του ΟΑΣΘ.

Το απόγευμα της Δευτέρας (20/1) σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ένας επιβάτης γρονθοκόπησε τον οδηγό ενός αστικού κι έναν επιβάτη, που προσπάθησε να τους χωρίσει επειδή δεν μπορούσε να μπει μέσα.

Πριν σημειωθεί αυτό το περιστατικό, το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε επιθέσεις βίας και χειροδικίες εις βάρος των οδηγών, ως απόρροια της τραγικής κατάστασης στη συγκοινωνία:

«Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αστική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται δίχως έως σήμερα να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις και υποσχέσεις για ανάταξη με την επισκευή των υπαρχόντων ταλαιπωρημένων λεωφορείων αλλά και την έλευση νεων.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η νέα Κυβέρνηση θα αφουγκρασθεί την αγωνία αλλά και απαίτηση των Θεσσαλονικέων στο δικαίωμα μιας ανθρώπινης και πολιτισμένης συγκοινωνίας.

Η αγανάκτηση του επιβατικού κοινού έχει χτυπήσει κόκκινο απόρροια της απίστευτης ταλαιπωρίας, των μεγάλων αναμονών στις στάσεις και της σαρδελοποίησης εντός των λεωφορείων για όσους καταφέρουν να επιβιβαστούν.

Συμπάσχοντες στην τραγική αυτή κατάσταση και οι εργαζόμενοι της αστικής συγκοινωνίας οι οποίοι καλούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες να εκτελούν το κοινωνικό τους έργο προσπαθώντας να διατηρήσουν την ηρεμία που απαιτεί μια ασφαλής οδήγηση.

Είναι αυτοί όμως που λόγω της αμεσότητας με το επιβατικό κοινό δέχονται τις χιλιάδες πλέον φωνές διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για την επικρατούσα κατάσταση.

Δυστυχώς τελευταία οι εργαζόμενοι πέραν των ύβρεων και προσβλητικών χαρακτηρισμών από μεμονωμένους επιβάτες γίνονται αποδέκτες και επιθέσεων βίας και χειροδικιών.

Γιατί άραγε; Φταίνε οι εργαζόµενοι που δεν υπάρχουν λεωφορεία , που δεν υπάρχουν ανταλλακτικά ή που δεν υλοποιούνται οι εκάστοτε βαρύγδουπες δηλώσεις - δεσμεύσεις αρμοδίων;

Κι εμείς οι εργαζόμενοι στην συγκοινωνία, όπως όλοι οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε για τον βιοπορισμό των οικογενειών μας.

Κατανοούμε απόλυτα — σαν συμπάσχοντες - την απίστευτη ταλαιπωρία όλων καθώς και τα μέλη των δικών μας οικογενειών είναι χρήστες της συγκοινωνίας και ταλαιπωρούνται εξίσου με όλους τους υπόλοιπους επιβάτες.

Δεν ανεχόμαστε όμως τις επιθέσεις βίας που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα από μεμονωμένους εξαγριωμένους επιβάτες εις βάρος των εργαζομένων οδηγών τους οποίους περιμένουν οι οικογένειές τους να επιστρέψουν σπίτι τους σώοι και αβλαβείς μετά την εργασία τους.

Είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε για την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.

Επιφυλασσόμεθα για την λήψη αποφάσεων απεργιακών κινητοποιήσεων και κάθε άλλου ένδικου μέσου για αποφυγή επανάληψης τέτοιων φαινομένων βίας».

Την Πέμπτη 23/1 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε διαμαρτυρία θα κατέβουν εργαζόμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι για τον ΟΑΣΘ.