Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα ΤΩΡΑ: Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι κάτοικοι στην Οξυά – Συνεχίζεται η επιχείρηση

Newsbomb

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να βρίσκεται στο σημείο.

Με δυο ελικόπτερα διεξάγεται από τα σωστικά συνεργεία η επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων του χωριού Οξυά στην Καρδίτσα, όπου λόγω της κακοκαιρίας είχαν εγκλωβιστεί 47 άτομα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Αν δεν υπήρχε θέμα υγείας δεν θα κατεβαίναμε», ανέφερε ένας ιερέας, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που διασώθηκαν, αποτυπώνοντας με τα λόγια του την επιθυμία των κατοίκων να παραμείνουν στα σπίτια τους παρά τις δύσκολες συνθήκες.

«Φοβήθηκα πάρα πολύ, έκλαιγα. Φοβήθηκα για την κόρη μου. Δόξα τω Θεώ, η Πολιτεία έκανε τα πάντα, ήρθαν τα παιδιά και ευχαριστούμε πολύ», συμπλήρωσε η σύζυγός του, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

«Δεν φοβηθήκαμε. Εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες συνθήκες, δεν περιμέναμε τον Ιανό. Μακάρι να μπορούσα να κάτσω εκεί με τους συγχωριανούς μου και να παλεύω μαζί τους. Εμείς δεν έχουμε ακόμα ρεύμα και νερό και το μόνο που ζητάμε είναι άμεση αποκατάσταση. Κάντε προσπάθειες να αποκατασταθεί ο δρόμος. Δεν θέλει να φύγει κανείς, όσοι έχουν τα σπίτια τους θέλουν να μείνουν εκεί. Μόνο για λόγους υγείας όσοι φύγουν», τόνισε η κόρη του ιερέα, η οποία είναι έγκυος και κρατούσε στην αγκαλιά της, ένα μικρό παιδί.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές στιγμές στην Καρδίτσα: Τους κερνούσε λουκούμια επειδή την έσωσαν (vid)

Δείτε εικόνες από την επιχείρηση στη gallery που ακολουθεί:

Νωρίτερα, ελικόπτερο με το κατάλληλο προσωπικό και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά διένειμε τις απαραίτητες προμήθειες και στη συνέχεια προσπάθησε να προσεγγίσει το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Περίπου 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξυά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί καθώς ολόκληρο το οδικό δίκτυο που συνδέει μεταξύ τους τα χώρια έχει διαλυθεί.

Γκρέιντερ και εκσκαφείς δίνουν μάχη να διώξουν νερά και μπάζα προκειμένου να ανοίξουν κάποια σημεία του οδικού δικτύου και να φτάσουν στους κατοίκους. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αργιθέας έχουν εξασφαλιστεί κάποια φάρμακα ενώ τη Δευτέρα κατάφεραν και πήγαν οξυγόνο με γεννήτρια σε έναν άνθρωπο που αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Στην Καρδίτσα, που αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα θα μεταβεί, σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και θα συγκεκριμενοποιήσει τη δέσμη μέτρων υπέρ των πληγέντων που εξήγγειλε τη Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Γενικό lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας - Η κρίσιμη ημερομηνία που κρίνει τα πάντα