Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αττική: Εκρήξεις σε εργοστάσιο στις Αφίδνες – Συγκλονιστικά βίντεο

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Φωτιά στην Αττική: Οι φλόγες καίνε εργοστάσιο στις Αφίδνες με αποτέλεσμα να σημειώνονται και εκρήξεις

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στις Αφίδνες όπου έφτασε η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης κοντά στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, μάλιστα, η φωτιά μπήκε και σε εργοστάσιο με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να σημειώνονται και εκρήξεις.

Οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές, με εκατοντάδες αυτοκίνητα να παραδίδονται στις φλόγες, το ένα μετά το άλλο.

«Υπάρχει ένα μέτωπο που έχει στεφανώσει όλο το χωριό, που πρέπει να είναι 6-7 χλμ. Υπάρχουν δύο μέτωπα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που έχουν κάψει σπίτια και επιχειρήσεις. Έχει πιάσει φωτιά και μια μάντρα με παλιά ελαστικά που έχει σηκώσει μαύρο καπνό και δεν ξέρω τι ικανότητα θα έχουν τα πτητικά μέσα να πετάξουν» δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA «έχουν φύγει όλοι οι πολίτες. Οι χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν, αλλά θέλουμε περισσότερη δύναμη. Αρχίζει από τη Δροσοπηγή και φτάνει στις Αφίδνες το μέτωπο».

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υπήρχε κάποια ύφεση στο φαινόμενο. Αυτό με ανησυχεί πολύ», είπε ακόμα ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική «η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες 5 Αυγούστου, στην περιοχή Βασιλικά Πάρνηθας, του δήμου Αχαρνών Αττικής, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Ε/Π και 7Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα στις φλόγες - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές