Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Εξουδετέρωσαν νάρκη στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου

Γιάννης Καλύβας Γιάννης Καλύβας

Εξουδετερώθηκε η νάρκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε πριν από δύο ημέρες στο βυθό της θάλασσας στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου.

Η νάρκη εντοπίστηκε από δύτες όταν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης αντίκρισαν μια τεράστια μεταλλική μπάλα. Όταν πλησίασαν συνηδειτοποίησαν ότι πρόκειται για νάρκη.

Στο σημείο έσπευσαν οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου όπου εξακρίβωσαν ότι το εύρημα πρόκειται για νάρκη που ανήκει στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Άνδρες του Λιμενικού Σώματος, πυροτεχνουργοί, δύτες και άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκαν σήμερα (24/2/2015) στο σημείο προκειμένου να εξουδετερώσουν τη νάρκη. Βούτηξαν στα νερά και αφού πρώτα την εντόπισαν εκ νέου, στη συνέχεια προέβησαν στην ασφαλή εξουδετέρωσή της εντός της θάλασσας αφού πρώτα πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Παρόντες στην διαδικασία της εξουδετέρωσης ήταν ο πλωτάρχης του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Κουβίδης και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, αναφέρει το cretapost.gr.

«Ήρθε μία ομάδα ειδικών από το Πολεμικό Ναυτικό που εδρεύει στα Χανιά και με κατάλληλο εξοπλισμό βούτηξαν στην θάλασσα για να εξουδετερώσουν τη νάρκη», ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Κουβίδης.

Από την πλευρά του ο κ. Μαμουλάκης δήλωσε: «Το Πολεμικό Ναυτικό έκανε σωστά τη δουλειά του και δεν είχαμε κανένα παρατράγουδο. Τώρα η θάλασσα της Αγίας Πελαγίας είναι καθαρή».

Δείτε το βίντεο του cretapost.gr.