Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ζακ Κωστόπουλος – Δικηγόρος οικογένειας: Παράνομη βία της ΕΛ.ΑΣ. σε έναν ημιθανή άνθρωπο

Newsbomb

Ζακ Κωστόπουλος: «Υπερβολική, αναίτια και παράνομη» χαρακτήρισε η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου τη βία που ασκήθηκε στον τραυματισμένο νεαρό την ώρα της σύλληψής του έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Το βίντεο που ήρθε τα τελευταία 24ωρα στη δημοσιότητα και δείχνει ομάδα αστυνομικών να τον χτυπούν την ώρα που προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες παρόλο που βρισκόταν αναίσθητος στο έδαφος έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο

Η δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (28/09/2018) στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι: «πρόκειται για άσκηση υπερβολικής, αναίτιας παράνομης βίας σε έναν άνθρωπο ημιθανή και αυτό δείχνει την υπερβολή».

Η οικογένειά του θα καταθέσει μηνύσεις

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, υπάρχουν σοβαρότατες ποινικές ευθύνες, οι οποίες πρέπει να αποδοθούν, ενώ αποκάλυψε πως η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου θα καταθέσει μηνύσεις. «Η Πολιτεία πρέπει να κάνει τα δέοντα. Υπάρχει μία απάνθρωπη συμπεριφορά που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη» τόνισε.

Η δικηγόρος σχολίασε ακόμα τη δήλωση του προέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημοσθένης Πάκου ότι «οι αστυνομικοί άσκησαν την απαραίτητη βία» και ότι «αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει».

Η κ. Παπαρρούσου είπε ότι, «η ποιότητα των δηλώσεων είναι ανάλογη με αυτήν της αντίδρασης μπροστά σε έναν άνθρωπο που ψυχορραγούσε».

Αντίστοιχες δηλώσεις με αυτές του κ. Πάκου έκανε το πρωί της Παρασκευής και ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Αυτή είναι η διεθνής αστυνομική πρακτική για να χειροπεδήσεις άτομο που είναι επικίνδυνο» τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος επικαλούμενος μαρτυρίες συναδέλφων του ότι ο Ζακ Κωστόπουλος «αντιστεκόταν». «Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον» πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν αποτυπώματα του Ζακ στο μαχαίρι

Σύμφωνα με τη δικηγόρο δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής αποτυπώματα στο μαχαίρι. Σχετικά με την αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, η δικηγόρος ανέφερε ότι περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία αναμένονται σύντομα.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Σχηματίστηκε ο κυκλώνας «Ζορμπάς» - Δείτε την απειλητική πορεία του (pics)

Κακοκαιρία - Ευθύμιος Λέκκας: Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα χτυπήσει ο μεσογειακός κυκλώνας (Vid)

Μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς»: Δείτε LIVE πώς κινείται προς την Ελλάδα