ΕΘΝΙΚΑ

Ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην Κάλυμνο

Ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην Κάλυμνο

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο επιχείρησε υπερπτήση πάνω από Κάλυμνο, Ίμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Καλόλιμνο.

Μία ανάσα από την Κάλυμνο έφτασε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, επιχειρώντας να διεισδύσει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της περιοχής (Κάλυμνος, Ίμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Καλόλιμνος).

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr, το τουρκικό ελικόπτερο πλησίασε πολύ κοντά στην Κάλυμνο, ενώ την ίδια ώρα δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F– 16 απογειώθηκαν από την 115 ΠΜ με στόχο να το αναχαιτίσουν.

Το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά μετά τις 23.00 το βράδυ να ίπταται έχοντας παραβιάσει των εθνικό εναέριο χώρο, αλλά φαίνεται ότι πετούσε στην περιοχή κάποια ώρα πριν τον εντοπισμό του και δεν αποκλείεται να προχώρησε και σε υπέρπτηση επάνω από κάποιο από τα νησιά της περιοχής.

Τα ελληνικά μαχητικά έφτασαν γύρω τις 23.30 πάνω από την Κάλυμνο και το ένα κατευθύνθηκε ανατολικά και το δεύτερο νότια επιχειρώντας κίνηση κατά του τουρκικού ελικοπτέρου.

Πέταξαν μάλιστα τόσο χαμηλά που ο βρυχηθμός των κινητήρων τους έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κάλυμνο.

Τα F-16 δεν κατάφεραν, πάντως να έρθουν σε οπτική επαφή μαζί του, παρά μόνο να το εντοπίσουν στα ραντάρ τους και να το παρακολουθήσουν μέχρι την επιστροφή τους στην Τουρκία.