ΥΓΕΙΑ

Οι γιατροί της Ν.Δ σε ανοιχτή κόντρα με τον Άδωνι και την κυβέρνηση

Οι γιατροί της Ν.Δ σε ανοιχτή κόντρα με τον Άδωνι και την κυβέρνηση

Στα χέρια ήρθαν γιατροί-κεντρικοί συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, κατά τη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας του κόμματος, το απόγευμα της Πέμπτης.


Η συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της ΝΔ είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση των μελών του Τομέα από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Αντώνη Μπέζα για τις κινήσεις της κυβέρνησης σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Υγεία, δηλαδή τη μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ, τις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, την κινητικότητα στα δημόσια νοσοκομεία.

Η ένταση στο ακροατήριο ήταν αναμενόμενη, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι οι γιατροί θα έφταναν στο σημείο να πιαστούν στα χέρια και να ρίχνουν μπουνιές.

Ενώ είχαν ολοκληρώσει τις ομιλίες τους τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) – ΕΟΠΥΥ Αθανάσιος Αποστολόπουλος (πρόεδρος), Γιάννης Χρονόπουλος (αντιπρόεδρος) και Χαράλαμπος Μπονάνος (γενικός γραμματέας), αλλά και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να διακόψει άρον – άρον την ομιλία του και να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, ενώ είχε αποχωρήσει προηγουμένως από την αίθουσα μεγάλο μέρος των παρευρισκομένων συνδικαλιστών γιατρών της Ν.Δ.!

Το ήδη βεβαρυμένο κλίμα πυροδοτήθηκε όταν κάποιος από τους μετριοπαθείς γιατρούς, θέλησε να ακούσει τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας και φώναξε στους συναδέλφους του και ειδικά στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Χρονόπουλο.

Ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε στο ότι η μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ πρέπει να γίνει. Ο κ. Χρονόπουλος, απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, απάντησε χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε πάρει όλους τους Συλλόγους και εσείς μας απολύετε», αναφερόμενος στις αρχαιρεσίες με τη συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Αμέσως ορισμένοι συνάδελφοι του κ. Χρονόπουλου άρχισαν να υποστηρίζουν τον πρόεδρό τους, ενώ άλλοι γιατροί προτίμησαν να πάρουν το μέρος των μετριοπαθών.

Οι 2-3 πιο θερμόαιμοι ήρθαν στα χέρια με έναν πολύ εύσωμο άνδρα, ενώ ο υπουργός και ο υφυπουργός έμειναν αμίλητοι για αρκετή ώρα, αντιλαμβανόμενοι ότι η οποιαδήποτε παρέμβασή τους εκείνη τη στιγμή, θα δυναμίτιζε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Οι ψυχραιμότεροι χώρισαν τους γιατρούς και μετά από αυτό το γεγονός ο κ. Χρονόπουλος και πολλοί συνάδελφοί του, όπως και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκος, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Διαβάστε επίσης:

Συνέδριο ΕΣΔΥ: η κρίση δημιουργεί αρρώστους και όχι ανάπτυξη

Φθηνό γενόσημο προκάλεσε τάσεις αυτοκτονίας σε νεαρό με αυτισμό

Και οι «6» τα έβαλαν με τον Υπουργό!

Εν μέσω της απεργίας των γιατρών ξεκινά η κινητικότητα

Έρχονται 3.000 απολύσεις σε υγεία και πρόνοια το 2014