Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Οι αλλαγές, η επιβεβαίωση και ο ανασχηματισμός που πάει πιο πίσω...

Μέγαρο Μαξίμου ανασχηματισμός
O πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό αλλάζοντας κορυφαίους υπουργούς οι οποίοι φαίνεται πως μετά τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών τη… γλίτωσαν προς το παρόν
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για άλλη μια φορά η γάτα έπεσε μέσα και της αξίζουν συγχαρητήρια καθώς εδώ και δύο, τρείς μέρες μου είχε σφυρίξει, και το είχαμε πει, πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Η αλήθεια είναι πως ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό αλλάζοντας κορυφαίους υπουργούς οι οποίοι φαίνεται πως μετά τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών τη… γλίτωσαν προς το παρόν.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό μάλιστα οι αλλαγές αυτές θα γινόντουσαν πριν την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και θα σηματοδοτούσαν μια ουσιαστική επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου με έμφαση την οικονομική ανάπτυξη. Κάτι το αβέβαιο μέλλον με την πανδημία, και σίγουρα τα προβλήματα που προέκυψαν με τις πυρκαγιές, οδήγησαν σε συνολικό επανασχεδιασμό και φυσικά έναν σίγουρο και ριζικό ανασχηματισμό στο ψυγείο.

Όπως μου έλεγε, λοιπόν η γάτα, στα πολύ πάνω του στο Μαξίμου είναι ο Άκης Σκέρτσος κάτι που φαίνεται και από την αναβάθμισή του σε Υπουργό Επικρατείας ενώ κομβικό ρόλο θα παίζει και ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος ο οποίος και θα συντονίσει την προσπάθεια που θα καταβληθεί για την οικονομική και όχι μόνο ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πληγεί.

Έκπληξη πρέπει να θεωρηθεί η τοποθέτηση του γεωπόνου Γιάννη Οικονόμου και υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου το όνομα του οποίου δεν είχε ακουστεί για τη θέση αυτή ενώ ο Θεόδωρος Λιβάνιος θα αναλάβει και αυτός να στηρίξει ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης, αυτό της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση αυτές οι αλλαγές προκάλεσαν ικανοποίηση και ηρεμία στα κυβερνητικά στελέχη τα οποία θα μπορούν να περάσουν ήρεμα τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου ενώ τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να κάνουν υπομονή, καθώς όπως με ενημερώνει η γάτα το θέμα του… ριζικού ανασχηματισμού μπορεί να έχει πάει πιο πίσω, όχι όμως τόσο… πίσω όπως μπορεί να πιστεύουν κάποιοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΑΣ: Το πίτμπουλ στο Γαλάτσι δάγκωσε τον αστυνομικό στον δεξί του μηρό