Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η αγωνία για τα κρούσματα στα σχολεία και η προοπτική για ελεύθερο Πάσχα...

Η αγωνία για τα κρούσματα στα σχολεία και η προοπτική για ελεύθερο Πάσχα...
Η αγωνία για τα κρούσματα στα σχολεία και η προοπτική για ελεύθερο Πάσχα...
Intimenews

Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία, αγωνία για τα κρούσματα και προοπτική για ελεύθερο Πάσχα...

Καλημέρα και καλή επάνοδο στα παιδιά μας στα σχολεία σήμερα, με την αγωνία των γονέων να έχει χτυπήσει κόκκινο. Βέβαια μαθαίνω πως αγωνία επικρατεί και στην κυβέρνηση για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων και κυρίως αν θα υπάρξει μεγάλη διασπορά μεταξύ των παιδιών.

Πολλά, και υψηλόβαθμα μάλιστα στελέχη με τα οποία μίλησα κάνουν τον σταυρό τους ελπίζοντας πως τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά και πως σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των μαθητών που θα βρίσκονται θετικοί θα είναι περιορισμένος και πως έτσι δεν θα κλείσουν τμήματα και σχολεία. Από την άλλη βέβαια είναι και πολλοί που υποστηρίζουν πως δεν θα είχε κανένα νόημα να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για μία εβδομάδα και απλά να βρεθούμε εκεί που είμαστε σήμερα μετά από 7 μέρες.

Όπως μου έλεγαν και από το Υπουργείο Παιδείας από σήμερα θα πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος έλεγχος στην κοινωνία καθώς εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά θα εξετάζονται σε καθημερινή σχεδόν βάση και σε περίπτωση που υπάρχουν κρούσματα θα απομονώνονται προστατεύοντας έτσι και τους υπόλοιπους. Τώρα για το ποιος έχει δίκιο θα το δούμε σε μερικές μέρες, όπως θα δούμε πώς θα λειτουργήσει και το σύστημα με τα self test τα οποία θα δοθούν από τα σχολεία σήμερα σε όσους γονείς δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία.

Σε κάθε περίπτωση να σας πω πως στους χειμερινούς προορισμούς την περίοδο των εορτών πρέπει να ξεσαλώσαμε καθώς δεκάδες χιλιάδες είναι πλέον τα κρούσματα που καταγράφονται μεταξύ των πολιτών που επισκέφθηκαν τα όρη και τις χιονισμένες πίστες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Και κυρίως τα μπαρ και τα εστιατόρια στα πανέμορφα χωριά μας.

Η γάτα πάντως που παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου μου διεμήνυσε πως όπως πάει το πράγμα και αν δεν μας προκύψει καμία νέα μετάλλαξη είναι πολύ πιθανό το Πάσχα μας να είναι ένα ελεύθερο Πάσχα στα πρότυπα των προηγούμενων, προ πανδημίας χρόνων, και μακάρι να έχουν δίκιο. Και η γάτα και στο Μαξίμου.

Και επειδή ακούω πως πλακώνει κρύο και έρχονται χιόνια και επειδή είδα και μια ανησυχία για το πού θα βρει η κυβέρνηση τα 400 εκατομμύρια ευρώ που θα δώσει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης να σας πω πως αυτά δεν προέρχονται από το σεντούκι των Σταϊκούρα και Σκυλακάκη, αλλά από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης που το διαχειρίζεται ο Σκρέκας και εκεί μπαίνουν τα χρήματα όχι από τους φόρους μας αλλά από τις υπερβάσεις που υπάρχουν όσον αφορά τους ρύπους.

Για να μην σας μπερδεύω αυτό που αξίζει να συγκρατήσετε είναι πως άλλα 300 εκατομμύρια θα δοθούν από το συγκεκριμένο ταμείο για τον Φεβρουάριο και άλλα 300 για τον Μάρτιο. Σύνολο ένα ολοστρόγγυλο δις και θα έχουν περισσέψει και κάτι ψιλά στο Ταμείο τα οποία η εκτίμηση είναι πως δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν καθώς μετά θα πιάσουν και οι ζέστες και θα πέσουν και οι τιμές διεθνώς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στη Φλώρινα: Αγωνία στους κατοίκους – Προβληματισμός σε Λέκκα και Τσελέντη για την περιοχή

Survivor: Αυτός είναι ο τέταρτος υποψήφιος παίκτης προς αποχώρηση

Προσοχή: Ποιοι πρέπει να βάλουν ένα «Σ» στο τζάμι του αυτοκινήτου και γιατί – Το πρόστιμο