Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

«Η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα»- Τι είπε ο Μητσοτάκης στους υπουργούς για τον χρόνο των εκλογών

«Η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα»- Τι είπε ο Μητσοτάκης στους υπουργούς για τον χρόνο των εκλογών
eurokinissi

Τα εκλογικά σενάρια και οι σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα.

Δεν ξέρω τελικά ποια ημερομηνία θα επιλέξει ο πρωθυπουργός αλλά στο Μαξίμου και στη ΝΔ προετοιμάζονται κανονικά για να στήσουν τις πρώτες κάλπες την Κυριακή των Βαΐων. Όχι βέβαια ότι θα αλλάξει κάτι στη στρατηγική αν οι εκλογές μετατεθούν για μερικές εβδομάδες αργότερα, το σίγουρο είναι πάντως πως και οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν ξεχυθεί και κόβουν την μία πίτα μετά την άλλη.

Στους υπουργούς πάντως έχει διαμηνυθεί πως η δουλειά δεν έχει τελειώσει και πως μέχρι την τελευταία μέρα η κυβέρνηση θα παράγει έργο. Κάτι που θα αξιολογηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την επόμενη μέρα. Επειδή πάντως έχουν αρχίσει και γράφονται διαφορά για το υπουργικό συμβούλιο της επόμενης μέρας να σας πω πως η γάτα με ενημέρωσε πως δεν ισχύουν αυτά περί ριζικής αλλαγής στα πρόσωπα, ότι δηλαδή ο Πρωθυπουργός αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα τους αλλάξει όλους.

Επειδή είναι νωρίς βέβαια και έχουμε και μακρύ και δύσκολο , πολιτικά, δρόμο μπροστά μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες του στη χώρα και την Τετάρτη θα παρουσιάσει στο Ηράκλειο το αναπτυξιακό του πρόγραμμα για την Κρήτη. Όπως έγινε μάλιστα και σε άλλες περιοχές, θα υπάρξουν και προσυσκέψεις υπουργών με φορείς. Έτσι ο Γεωργαντάς θα συναντηθεί με αγρότες του νησιού, ο Παπαθανάσης με παραγωγικούς φορείς και ο Πέτσας με δημάρχους.

Θα ακολουθήσει το τελευταίο ταξίδι του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό και μάλιστα στην μακρινή Ιαπωνία και μετά πίσω στα δικά μας με επίσκεψη στην δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη και πιθανότατα και τη Θεσσαλία.

Για την Αττική δεν προβλέπεται να υπάρξει κάτι συντονισμένο σε επίπεδο Περιφέρειας, εκεί θα τρέξει ο Πατούλης, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις βόλτες του σε γειτονιές της Πρωτεύουσας.

Κάπου εκεί στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα επισκεφθεί θεσμικά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου θα της ανακοινώσει και την ημερομηνία των εκλογών ενώ υποθέτω θα ακολουθήσει και κάποιο μήνυμα προς τους πολίτες. Και από εκεί και πέρα θα μείνει και ένας μήνας για τη σκληρή μάχη.

Η γάτα εξάλλου μας έχει πει εδώ και καιρό πως η ΝΔ θα τα δώσει όλα για να ανεβάσει τα ποσοστά της στον πρώτο γύρο κάτι που θα γίνει μόνο αν υπάρξει μια μεγάλη συσπείρωση των ψηφοφόρων της και αν περιοριστούν οι διαρροές στα δεξιά.

Για το δεύτερο ο Γεραπετρίτης έχει αναλάβει να λύσει το θέμα «Κασιδιάρης» με το Μαξίμου να θέλει να βάλει σε πολύ δύσκολη θέση τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα δυσκολευτούν να διαχειριστούν επικοινωνιακά ένα όχι σε μια πρόταση Μητσοτάκη για συστράτευση ώστε να απαγορευτεί η κάθοδος του στις εκλογές.

Στο Μαξίμου πάντως είναι αισιόδοξοι και εκτιμούν πως το πρόβλημα το βράδυ των εκλογών , πιθανότατα στις 9 Απριλίου θα το έχει από τι μία ο Αλέξης Τσίπρας που , όπως πιστεύουν δεν θα έχει καταφέρει να κερδίσει τίποτα μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ιδιαίτερα αν η κάλπη βγάλει μονοψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση η γάτα εκτιμά πως το καλοκαίρι θα το περάσουμε ήρεμα με μπόλικους τουρίστες και με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας για το μέλλον.

Σχετικές ειδήσεις