Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η κίνηση ματ Μητσοτάκη με τον ανασχηματισμό

Η κίνηση ματ Μητσοτάκη με τον ανασχηματισμό

Στα βράχια μας πέταξε η γάτα με τον ανασχηματισμό, καθώς ούτε αυτή είχε καταλάβει τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για να είμαστε πάντως δίκαιοι ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς όπως φαίνεται ο Πρωθυπουργός έλαβε τις οριστικές του αποφάσεις μέσα στις γιορτές.

Οι επιλογές του ήταν είτε να προχωρήσει σε κάτι πιο ουσιαστικό μετά τις ευρωεκλογές έτσι ώστε να απορροφηθούν οι όποιοι κραδασμοί μπορεί να υπάρξουν από τη λαϊκή ετυμηγορία είτε να έκανε κάποια κίνηση νωρίτερα. Τελικά επέλεξε ουσιαστικά μία κίνηση, αυτή της αλλαγής στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου υπήρχε αποδεδειγμένα πρόβλημα και προφανώς η τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη δημιούργησε και κάποιες καραμπόλες.

Στο Μαξίμου είχαν από πολύ νωρίς ζητήματα με το συγκεκριμένο σχήμα στο Υπουργείο το οποίο μαθαίνω ούτε συνεργαζόταν αρμονικά, ενώ γενικά υπήρχαν και ζητήματα συνεργασίας και συνεννόησης με το από κάτω σύστημα κάτι που δημιουργούσε και προβλήματα συνολικά στο έργο του Υπουργείου. Όσον αφορά στην αναβάθμιση του Παύλου Μαρινάκη να πω πως πέραν του ότι στο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το μέχρι τώρα έργο του ήταν κάτι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει εδώ και καιρό.

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη απλά να πω πως η τοποθέτησή του στο Υγείας είναι και η απάντηση σε όσους είχαν χαρακτηρίσει ως υποβάθμιση την τοποθέτησή του στο Υπουργείο Εργασίας και μάλλον μαζί με τον Χρυσοχοΐδη παίρνουν και τον τίτλο των ανθρώπων των ειδικών αποστολών για την κυβέρνηση.

Κλείνοντας απλά να πω πως η κίνηση αυτή του Πρωθυπουργού δεν σημαίνει πως θα πρέπει τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να χαλαρώσουν, καθώς αποδεικνύεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα διστάζει όπου δει πως υπάρχει πρόβλημα να σπεύδει και να το … επιλύει.