ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται το… φθινόπωρο – Πού θα βρέξει τη Δευτέρα (9/9)

Καιρός: Έρχεται το… φθινόπωρο – Πού θα βρέξει τη Δευτέρα (9/9)
Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένεται αύριο να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και ημιορεινά τμήματα της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στην Κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός τη Δευτέρα (9/9) αναμένεται να είναι γενικά αίθριος.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 30, στην Ήπειρο από 17 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ τοπικά 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Δείτε στην gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ:

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι, 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 22 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οπότε υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μουντομπάσκετ 2019 Ελλάδα - Τσεχία: Τι ώρα παίζει η Εθνική; - Πώς προκρίνεται στους «8»

Σχετικές ειδήσεις