EKTAKTO

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός τώρα: Αποκλεισμένη η Αθηνών - Λαμίας! Ο χιονιάς «έκοψε» την Ελλάδα στα δύο

Καιρός τώρα: Αποκλεισμένη η Αθηνών - Λαμίας! Ο χιονιάς «έκοψε» την Ελλάδα στα δύο

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στην Εθνική Οδό.

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των οδηγών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας καθώς παραμένουν αποκλεισμένα και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για φορτηγά και λεωφορεία, από την περιοχή των διοδίων στις Αφίδνες μέχρι την Τραγάνα της Φθιώτιδας.

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του Καπανδριτίου και της Μαλακάσας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Η κίνηση των Ι.Χ. αυτοκινήτων γίνεται κανονικά αλλά με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες.

Παράλληλα, όλα τα ΚΤΕΛ από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, έχουν ακυρώσει τα δρομολόγιά τους προς Αθήνα, χωρίς οι οδηγοί τους να έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου.

Η αστυνομία έχει ακινητοποιήει εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα. Την ίδια στιγμή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στην περιοχή του Μαρτίνου και της Υλίκης με την ίδια ένταση. Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής βρίσκονται κατά μήκος της εθνικής οδού διευκολύνοντας τη διέλευση των αυτοκινήτων και παίρνοντας μέτρα έτσι ώστε να μην εγκλωβιστούν, εκεί όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Το 2020 φέρνει χιόνια στο κέντρο της Αθήνας - Τι αναφέρουν τα προγνωστικά στοιχεία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ισχυρή ψυχρή εισβολή που επηρεάζει τη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με τις χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε κεντρικές περιοχές του νομού Αττικής.

Ταυτόχρονα, οι βοριάδες στο Αιγαίο προσεγγίζουν σε εντάσεις τα επίπεδα θύελλας (9 με 10 μποφόρ) κρατώντας τα πλοία δεμένα σε αρκετά λιμάνια. Σταδιακή υποχώρηση αναμένεται να παρουσιάσει το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας μετά τις πρωινές ώρες της Τρίτης με τους βοριάδες στο Αιγαίο παρά τη μικρή τους εξασθένιση να παραμένουν αρκετά ενισχυμένοι και τον υδράργυρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα προκαλώντας ισχυρό παγετό στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Και αν νομίζετε ότι με τις ψυχρές εισβολές τελειώσαμε κάνετε λάθος μιας και σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο του τηλεοπτικού σταθμού Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, νέα ισχυρή ψυχρή εισβολή αναμένουμε με την αλλαγή του χρόνου με τις χιονοπτώσεις να φτάνουμε μέχρι και το κέντρο της Αθήνας.

Αιτία για αυτή τη νέα αλλαγή του καιρού με το καλημέρα του νέου έτους είναι η μετατόπιση ψυχρή αέριας μάζας από την περιοχή της Ουκρανίας η οποία καθώς θα εισέλθει στο Αιγαίο θα σχηματίσει νέο βαρομετρικό χαμηλό προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο με αποτέλεσμα τα ανατολικά προσήνεμα της χώρας μας δηλαδή περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα να δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Ταυτόχρονα για άλλη μια φορά μέσα στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες που ίσως οδηγήσουν σε απαγορευτικό. Με την μέχρι στιγμής εικόνα που έχουμε είναι πολύ πιθανό τις πρώτες ώρες του νέου έτους η Αθήνα να ντυθεί στα λευκά ή αν δεν καταφέρει να το στρώσει, να δούμε τον λευκό επισκέπτη να εμφανίζεται με πυκνές χιονονιφάδες. Έτσι λοιπόν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τη νέα μεταβολή του καιρού και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα που προκύψουν από αυτή την εξέλιξη.

Εγκλωβίστηκαν 13 άτομα στη Βοιωτία

Τα 13 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους, λόγω της χιονόπτωσης, στην Στεφάνη Βοιωτίας είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο στο χωριό Σκούρτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα άτομα αυτά απεγκλωβίστηκαν από τα οχήματά τους, που είχαν ακινητοποιηθεί στην επαρχιακή οδό Οινόης - Μαγούλας, στο ύψος της Στεφάνης, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Κατολισθήσεις και κλειστοί δρόμοι στα Χανιά

Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Χανίων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων και πετρών έχουν αναφερθεί σε σημεία του οδικού δικτύου του δήμου Πλατανιά στις περιοχές Βουκολιές, Φωτακάδο, Ρούματα, Κακόπετρο, Μεσαύλια καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου του δήμου Κισσάμου στον επαρχιακό δρόμο προς Κεραμωτή, Αμυγδαλοκεφάλι και Λιβάδεια.

Προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο προς τον Ομαλό, όπου μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν τα χιόνια και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, ωστόσο από το πρωί η χιονόπτωση έχει ενταθεί με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός.

Χωρίς ρεύμα χωριά της Θήβας

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και ειδικότερα στην Κοινότητα Πλαταιών αλλά και στις Κοινότητες Βαγίων και Αμπελοχωρίου όπου η χιονόπτωση είναι έντονη. Μάλιστα στο Αμπελοχώρι χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να μεταφερθεί ασθενής στο νοσοκομείο της Θήβας.

Χωρίς ρεύμα είναι οι κοινότητες στην περιοχή της Θίσβης ήτοι Ξηρονομή, Δομβραίνα, Ελλοπία, Χώστια και οι παραλιακοί οικισμοί όπως και η Κοινότητα Αμπελοχωρίου. Ήδη συνεργεία της ΔΕΗ κινούνται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ παραμένει και σήμερα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ .Μαρίνα-Νέα Στύρα, Γλύφα -Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου-Θάσου, και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Εγκλωβισμένος 20χρονος στα Δερβενοχώρια

Ερπυστριοφόρο της 1ης ΕΜΑΚ μαζί με Πυροσβέστες από τα Οινόφυτα και την 7η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε 20χρονο, σύμφωνα με το lamiareport.

Ο 20χρονος επικοινώνησε με το νούμερο έκτακτης ανάγκης, αναφέροντας ότι το όχημά του κόλλησε 4 χιλιόμετρα πάνω από τα Σκούρτα στη θέση «Τσιγκουράτι», γύρω στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (30/12) ενώ ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του. Προσπάθησε μάλιστα να βρει τρόπο να απεγκλωβιστεί, ωστόσο το χιόνι πλέον στο σημείο είναι υπερβολικά πολύ και ειδοποίησε όσο είναι ακόμη μέρα με το κινητό του.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από την ΠΥ Οινοφύτων με επικεφαλής τον Διοικητή της Πυρονόμο Γιαννόπουλο και της 7ης ΕΜΑΚ όμως ακόμη και τα 4Χ4 αδυνατούν να προσεγγίσουν την περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Δείτε ΕΔΩ live πού χιονίζει

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δείτε LIVE πού χιονίζει ΤΩΡΑ σε όλη τη χώρα

Καιρός ΤΩΡΑ: Χάος στην Αθηνών-Λαμίας! Αποκλείστηκαν οδηγοί στα χιόνια - Σαρώνει τα πάντα η «Ζηνοβία»

Σχετικές ειδήσεις