ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Τσικνοπέμπτη με βροχές και καταιγίδες - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Τσικνοπέμπτη με βροχές και καταιγίδες - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τσικνοπέμπτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες για όλη τη χώρα

Πρόσκαιρη μεταβολή θα εμφανίσει σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός αύριο Τσικνοπέμπτη, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια δυτικά τμήματα που γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν στην Αττική και προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με τα φαινόμενα να εξασθενούν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 3 και 12 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο Ιόνιο 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές από τα βόρεια και βαθμιαία, κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, πιθανώς πρόσκαιρα πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ με τον αυριανό καιρό:

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά τις πρωινές ώρες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, στα ορεινά χιονοπτώσεις και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, όμως από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάρθα Καραγιάννη: Αποκάλυψη! Η διάγνωση για την υγεία της ηθοποιού

Νεκρό 8χρονο κορίτσι - Το βίασαν 16 συγγενείς του

Σχετικές ειδήσεις