ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία «Ιανός»: Προσοχή! «Η Αττική θα χτυπηθεί δυνατά»

Κακοκαιρία «Ιανός»: Προσοχή! «Η Αττική θα χτυπηθεί δυνατά»

Κακοκαιρία: Χάρτη με τις περιοχές που θα χτυπήσει η νέα κακοκαιρία «Ιανός» δημοσιεύει στην πρόβλεψή του για τον καιρό ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή την κακοκαιρία «Ιανός» που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από την Πέμπτη 17/9, ο Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει ότι η Αττική θα χτυπηθεί δυνατά από την κακοκαιρία.

Όπως εξηγεί στον χάρτη που παραθέτει είναι οι περιοχές «που θα επηρεαστούν από την 3ήμερη κακοκαιρία (από την Πέμπτη απόγευμα στο Ιόνιο έως και την Κυριακή στο ΝΑ Αιγαίο) που βρίσκεται προ των πυλών».

Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, «η Αττική θα βρεθεί στο επίκεντρο των καταιγίδων από το ξημέρωμα της Παρασκευής μέχρι κατά διαστήματα και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου».

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και για τοπικές χαλαζοπτώσεις, προειδοποιεί και τονίζει ότι πέρα από την Αττική, θα επηρεαστούν με πολύ δυνατά φαινόμενα το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και προς το τελείωμα της κακοκαιρίας (την Κυριακή) η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τέλος, ο μετεωρολόγος εφιστά την «προσοχή στους σφοδρούς ανέμους που θα προκαλέσουν προβλήματα στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια ηπειρωτικά τμήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Καλλιάνος είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στην επερχόμενη κακοκαιρία, για την οποία προειδοποιούν εδώ και δύο ημέρες οι μετεωρολόγοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown