ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Μέχρι πότε θα κρατήσει το κύμα ζέστης - Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες την Πέμπτη

Καιρός: Μέχρι πότε θα κρατήσει το κύμα ζέστης - Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες την Πέμπτη

Καιρός: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυριαρχήσουν σε όλη τη χώρα μέχρι και τη Δευτέρα (8/2) 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικράτησαν τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 4/2 σε ολόκληρη τη χώρα και η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Σπάρτη με 22,4 C.

Κύμα ζέστης σε όλη τη χώρα

Τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες έχουν καλύψει τη Μεσόγειο, την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τις επόμενες ημέρες η μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη Μεσόγειο αναμένεται να ενταθεί, με κορύφωση την Κυριακή 07/02. Έτσι στη χώρα μας αναμένεται να επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο, με μέγιστες τιμές που από την Πέμπτη 04/02 έως και τη Δευτέρα 08/02 θα φτάσουν σε πολλές περιοχές τους 20-22 βαθμούς, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζονται με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμές αέριες μάζες και με μπλε αποχρώσεις οι ψυχρές.

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου ο ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του από εγκεφαλική αιμορραγία.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτά τα μέτρα εξετάζονται για την Αττική – Πιο αυστηροί περιορισμοί τα Σαββατοκύριακα

Ροή Ειδήσεων