ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχονται χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα – Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Καιρός: Έρχονται χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα – Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Για επιμονή του καιρού σε χειμωνιάτικο σκηνικό τα επόμενα 24ωρα με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με υψόμετρο κάτω από τα 1.000 μέτρα κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο καιρός θα είναι ψυχρός για αρκετό διάστημα λόγω των ψυχρών αερίων μαζών από την Ευρώπη».

Όπως είπε την Παρασκευή θα υπάρχει περισσότερη συννεφιά ενώ υπάρχουν ενδείξεις για «αξιόλογες βροχές» το Σάββατο και την Κυριακή το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με τον Σάκη Αρναούτογλου να κάνει λόγο για «χειμωνιάτικου τύπου κατάστασεις».

Ειδικά για την Κυριακή ο Σάκης Αρναούτογλου «βλέπει» χιόνι και σε περιοχές με υψόμετρο κάτω από τα 1.000 μέτρα τονίζοντας ότι «η ψύχρα ειδικά το βράδυ θα είναι πολύ έντονη τα επόμενα 24ωρα».

Αρκετό ήταν το κρύο με αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες και το πρωί της Τρίτης 16/03 στα βόρεια και τοπικά στα κεντρικά ηπειρωτικά, όπου στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο εκδηλώθηκε παγετός.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφτηκε στην Βουνάσα Γρεβενών με τιμή -4.5 βαθμούς Κελσίου.

Οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωινό της Τρίτης παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί όπου, όμως, δεν περιλαμβάνονται οι σταθμοί του δικτύου που βρίσκονται σε χιονοδρονικά κέντρα, όπως για παράδειγμα στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού (1950 μέτρα) όπου η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε τους –5.9 βαθμούς Κελσίου.

Ο πίνακας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca - Κικίλιας: Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ - Όποιος έχει ραντεβού να πάει