ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Πάσχα: Καύσωνας και αφρικανική σκόνη την Κυριακή του Πάσχα

Καιρός Πάσχα
ΙΝΤΙΜΕ

Πάσχα 2021: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε φέτος την Κυριακή του Πάσχα - Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την Ελλάδα το Μ. Σάββατο.

Παρά την επικράτηση θερμών αερίων μαζών στην ατμόσφαιρα της Ανατολικής Μεσογείου η άνοδος της θερμοκρασίας στη χώρα μας είναι συγκρατημένη, κυρίως λόγω των νεφώσεων και δευτερευόντως λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης.

Έτσι το Μέγα Σάββατο 01/05 η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 29-31 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και στις νησιωτικές περιοχές και τους 32-34 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ στην Κρήτη θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου 01/05 τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και σε επιλεγμένες πόλεις.

Καύσωνας την Κυριακή του Πάσχα

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της νοτιοανατολικής χώρας θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Τρίτη - Εορτάζεται η Πρωτομαγιά

Στα νότια αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Κοζάνη: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του 53χρονου