ΚΑΙΡΟΣ

Θυελλώδεις άνεμοι στην Ελλάδα: Πού τους «πήρε και τους σήκωσε» το πρωί της Παρασκευής

Kαιρός θυελλώδεις άνεμοι
Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας με τους θυελλώδεις ανέμους να είναι ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του καιρού
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας με τους θυελλώδεις ανέμους να είναι ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του καιρού

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής και τους θυελλώδεις ανέμους όπως είχε αναφέρει η ΕΜΥ με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε από χθες, Πέμπτη.

Σύμφωνα με το meteo.gr τα μεγαλύτερα ύψη βροχής εκδηλώθηκαν από τα μεσάνυχτα έως το πρωί της Παρασκευής κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Πάτρα (Ρωμανός) και στον Κονιάκο Φωκίδας και ήταν ίσο με 47 χιλιοστά.

Παράλληλα θυελλώδεις άνεμοι νότιας διεύθυνσης με ισχυρότατες ριπές επικρατούν στα πελάγη αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές με την ισχυρότερη ριπή έως το πρωί της Παρασκευής να καταγράφεται στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίση με 130 χλμ/ώρα.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Α. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (10-12-2021) : τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Β. Την Παρασκευή (10-12-2021):

  1. Μέχρι το μεσημέρι: Οι προαναφερθείσες περιοχές και η δυτική, η κεντρική Μακεδονία βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα και η ανατολική Στερεά.
  2. Μέχρι αργά το απόγευμα η Θράκη.
  3. Από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
  4. Μέχρι αργά το μεσημέρι πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση 7 με 8 μποφόρ και την Παρασκευή (10-12-2012) στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Δ. Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής (10-12-2021) ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Θα επηρεαστούν αρχικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, και πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο (11-12-2021) Θα επηρεάσουν και την Αττική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διασωληνώθηκε ο Γιώργος Τράγκας

Αλεξανδρούπολη: 29χρονη πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το χάπι για το βάρος, οι απιστίες και το «την άκουσα» από την επιτυχία

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα: Αντί για μασάζ έκαναν ερωτικά ραντεβού