Κακοκαιρία Φίλιππος: Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα - Πού έδειξε το θερμόμετρο -16 βαθμούς

Κακοκαιρία Φίλιππος: Μαζί με τα χιόνια η κακοκαιρία έφερε και ραγδαία πτώση του υδράργυρου σε όλη τη χώρα.
Κακοκαιρία Φίλιππος: Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα - Πού έδειξε το θερμόμετρο -16 βαθμούς
INTIME
2'

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 11/03, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Σέλι Ημαθίας με -16,1 °C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 11/03, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.

Η εικόνα προέρχεται από την κάμερα στην περιοχή της Αρβανίτσας Βοιωτίας, η οποία ανήκει στο kopaida.gr και έχει ενταχθεί στο δίκτυο καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: «Το Σάββατο τα χειρότερα από την κακοκαιρία Φίλιππος - Μεγάλη προσοχή»

Νέο γύρο χιονοπτώσεων θα φέρει στην Αττική από το μεσημέρι του Σαββάτου η κακοκαιρία «Φίλιππος», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος τόνισε στο Newsbomb.gr πως οι επόμενες ώρες χρειάζονται μεγάλη προσοχή.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/03), η κακοκαιρία «έντυσε» στα λευκά την Αττική ωστόσο ένα μικρό «άνοιγμα» του καιρού θα δώσει μερικές «ανάσες» πριν ξεκινήσει η νέα επέλαση του «Φίλιππου».

«Η αλήθεια είναι πως τα ξημερώματα έπεσαν πολύ μεγάλες ποσότητες χιονιού, για την εποχή μιλώντας πάντα, ωστόσο μέσα στις επόμενες ώρες, από τις 12 το μεσημέρι και έπειτα, θα δούμε ένα άνοιγμα του καιρού και μια βελτίωση η οποία θα διαρκέσει έως και το Σάββατο. Χρειάζεται προσοχή το βράδυ λόγο πάγου ενώ οι θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας θα φτάσει τους έξι με επτά βαθμούς», ανέφερε ο κύριος Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr.

Ωστόσο, τα χειρότερα, είναι στο... δρόμο, καθώς το Σάββατο ο «Φίλιππος» θα επιστρέψει δριμύτερος: «Από το Σάββατο το μεσημέρι θα δούμε μια νέα επιδείνωση, ένα δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, το οποίο θα φέρει ξανά χιόνια και σε πρώτη φάση δείχνει πιο έντονο από αυτό που βιώσαμε προ λίγων ωρών. Δεν νομίζω να έχουμε τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία Ελπίδα, ωστόσο είναι ένα φαινόμενο το οποίο χρήζει μεγάλης προσοχής και διαχείρισης».

Όσο για την διάρκεια του φαινομένου, ο «Φίλιππος» δείχνει ιδιαίτερα επίμονος: «Θα δούμε από το απόγευμα της Κυριακής, νωρίς, μια νέα ύφεση αλλά η κακοκαιρία θα επιμείνει με κάποιες χιονομπόρες μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε και θα αποχωρήσει οριστικά και θα δούμε λίγο πιο ανοιξιάτικο καιρό».

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Φίλιππος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή