ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται μίνι καύσωνας και μετά... φθινόπωρο - Πότε και πού θα δούμε 40άρια

Καιρός: Έρχεται μίνι καύσωνας και μετά... φθινόπωρο - Πότε και πού θα δούμε 40άρια

Καιρός: Σημαντική σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι θερμές αέριες μάζες που θα επικρατήσουν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται στις περισσότερες περιοχές την Παρασκευή 16/09 και το Σάββατο 17/09, οπότε κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει του 38 βαθμούς Κελσίου.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται σε 7 μεγάλες πόλεις της χώρας από σήμερα Πέμπτη 15/09 έως και την Κυριακή 18/09.

Στη Λάρισα την Παρασκευή ο υδράργυρος αναμένεται να... σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Από το φθινοπωρινό καλοκαίρι στο βαθύ φθινόπωρο

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε στο Newsbomb.gr και μας μίλησε για ένα «φθινοπωρινό καλοκαίρι» τις ημέρες αυτές αλλά μας προετοίμασε και για ένα βαθύ φθινόπωρο από την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά, από την Πέμπτη 15 μέχρι και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου η θερμοκρασία θα είναι υψηλή.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία, τη Βοιωτία, την Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα δούμε το θερμόμετρο να αγγίζει τους 38 με 40 βαθμούς. Το κύμα αυτό καύσωνα μπορεί να οριστεί και ως «Φθινοπωρινό καλοκαίρι» καθώς η διάρκεια της ημέρας είναι μικρότερη και έτσι το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που η ζέστη κρατούσε για μεγαλύτερο διάστημα μέσα στην ημέρα.

Από το βράδυ του Σαββάτου έως και την Κυριακή νωρίς το μεσημέρι στη Δυτική Ελλάδα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις και έντονους κεραυνούς.

Μπαίνοντας στο βαθύ φθινόπωρο…

Αλλαγή του καιρού θα δούμε σε όλη τη χώρα από την Κυριακή το απόγευμα με πτώση της θερμοκρασίας.

Στα ανατολικά και τα νότια θα έχουμε ζέστη με βαθμούς που θα αγγίζουν 35 και 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά και τα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι στους 30 με 32 βαθμούς.

Από Δευτέρα καλωσορίζουμε τον φθινοπωρινό καιρό, όπου η θερμοκρασία θα πέφτει μέρα με τη μέρα.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Τρίτη με Τετάρτη όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 26 με 28 βαθμούς στη νότια Ελλάδα ενώ το κρύο θα έρχεται τις νυχτερινές ώρες