ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται χιόνια, βροχές και καταιγίδες

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται χιόνια, βροχές και καταιγίδες
Ο καιρός, όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, θα χαλάσει αισθητά από την Τρίτη και από τα δυτικά της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Ο καιρόςόπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, θα χαλάσει αισθητά από την Τρίτη και από τα δυτικά της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, μετά την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες της τελευταία εβδομάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Ο καιρός, όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, θα χαλάσει αισθητά από την Τρίτη και από τα δυτικά της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα ανατολικά νησιωτικά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη αναμένεται ο καιρός να επιδεινωθεί με βροχές και χιονοπτώσεις έως και πυκνές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με την δυτική Ελλάδα να έχει επίσης ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ τα χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 1.500 μέτρα, αλλάζοντας το τοπίο στα βουνά της χώρας που μέχρι τώρα ήταν χωρίς χιόνι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχουν ενδείξεις πως το απόγευμα της Τρίτης στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα το «γυρίσει» σε χιόνι σε περιοχές κάτω από τα 1.000 μέτρα.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Στα δυτικά προβλέπεται βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων με βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανότατα καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και στα ανατολικά νότιοι εντάσεως 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις

Καιρός: Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε -7 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Συννεφιές και λίγες βροχές σήμερα Σάββατο - Ψηλά ο υδράργυρος

Θεοφάνεια με ανοιξιάτικο καιρό – Η πρόγνωση για το τριήμερο (pics)