ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Άνοιξαν οι ουρανοί» στα δυτικά προάστια της Αττικής - Πού θα ξεσπάσουν καταιγίδες

Καιρός: «Άνοιξαν οι ουρανοί» στα δυτικά προάστια της Αττικής - Πού θα ξεσπάσουν καταιγίδες
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

«Αγρίεψε» ξανά ο καιρός από το μεσημέρι της Τετάρτης (31/5) και έπειτα, με έντονη καταιγίδα να πλήττει τα δυτικά προάστια της Αττικής.

Δικαιώνεται η πρόγνωση που έκανε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, στο Newsbomb.gr για τον καιρό αυτής της εβδομάδας. Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, οι περισσότερες ημέρες θα ξεκινούν με αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια, όμως, από το μεσημέρι και έπειτα θα επικρατεί συννεφιά και κατά τόπους καταιγίδες.

Το ίδιο συνέβη και το μεσημέρι της Τετάρτης (31/5), όταν η αλλαγή του καιρού ήταν απότομο μετά τις 12:30 και σε αρκετές περιοχές της χώρας, και της Αττικής, υπήρξαν έντονες καταιγίδες. Μικρής διάρκειας, αλλά με αρκετά μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και προβλήματα σε δρόμους στα αστικά κέντρα, αλλά και σε καλλιέργειες στην περιφέρεια.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από το Αιγάλεω, το μεσημέρι της Τετάρτης (31/5) με σφοδρή καταιγίδα να μετατρέπει τους δρόμους σε ποτάμια.

Ακόμα πιο ισχυρή ήταν η καταιγίδα στο Ίλιον, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Συνεχίζεται η αστάθεια στον καιρό - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα και την Τετάρτη 31/05.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, εκ νέου την Τετάρτη 31/05 τόσο στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όσο και σε νησιωτικά τμήματα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό και την πόλη τη Θεσσαλονίκης, ενώ στο νομό Αττικής θα επηρεαστούν κυρίως τα βόρεια και δυτικά τμήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων το τρίωρο 15:00 - 18:00 (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης 31/05, διάστημα κατά το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί η αστάθεια.