ΚΑΙΡΟΣ

Παραδοχή Meteo για απρόβλεπτες μπόρες στην Αθήνα την Κυριακή - Πού έριξε 8 mm βροχής (χάρτες)

Παραδοχή Meteo για απρόβλεπτες μπόρες στην Αθήνα την Κυριακή - Πού έριξε 8 mm βροχής (χάρτες)
meteo.gr

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί ξαφνικά στην Αττική - Τι λέει το Meteo

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι εδώ, αλλά ο καιρός συνεχίζει τις εκπλήξεις...

Αν και οι μετεωρολογικές προβλέψεις δίνουν περιορισμό της αστάθειας κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος με ζέστη και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μία αναπάντεχη μπόρα έκανε την εμφάνισή της στην Αττική, πλήττοντας ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με το meteo aπρόβλεπτες μπόρες εκδηλώθηκαν μετά το μεσημέρι της Κυριακής 04/06 σε κεντρικά τμήματα της πόλης της Αθήνας, με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στα Πατήσια και στους Αμπελόκηπους να καταγράφουν 8 mm και 7 mm βροχής αντίστοιχα, ενώ συνολικά μόνο 8 από τους 40 σταθμούς μας στο λεκανοπέδιο κατέγραψαν βροχή.

Η τοπικότητα του φαινομένου καταγράφηκε από τη μετεωρολογική κάμερα στις εγκαταστάσεις της Πεντέλης.

Τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης του καιρού εξελίσσονται συνεχώς, παρέχοντάς μας τη δυνατότητα για προγνώσεις ολοένα και μεγαλύτερης ακρίβειας. Ωστόσο δεν παύουν να αποτελούν προσομοιώσεις της ατμόσφαιρας και να έχουν αστοχίες. ιδιαίτερα σε συνθήκες αστάθειας όπως αυτές που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, οι οποίες οδηγούν σε φαινόμενα μεγάλης τοπικότητας. Στο χάρτη που ακολουθεί, απεικονίζονται τα ύψη βροχής όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών και διακρίνεται η τοπικότητα του φαινομένου.