ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Αραιές συννεφιές, αφρικανική σκόνη και πιθανές λασποβροχές την Πέμπτη

Σάκης Αρναούτογλου: Αραιές συννεφιές, αφρικανική σκόνη και πιθανές λασποβροχές την Πέμπτη
INTIME

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου 

Αραιές συννεφιές θα επικρατήσουν την Πέμπτη στη χώρα, με πιθανότητα ασθενών λασποβροχών σε περιοχές της ανατολικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Στα νότια τμήματα της χώρας θα υπάρξει θολούρα στην ατμόσφαιρα, λόγω μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Παράλληλα μεγάλα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας στα ηπειρωτικά πεδινά μετά το μεσημέρι, ενώ σε ορεινές περιοχές της Κρήτης, της Πελοποννήσου και της βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθούν μπόρες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε κάποιες λασποβροχές.

Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, ενώ αυξημένη θα είναι και η υγρασία.

Για την Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με αραιή συννεφιά με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών ασθενών λασποβροχών, ωστόσο μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει και θα μεγαλώσουν τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι εξασθενημένοι στα 4 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα στον νότιο Ευβοϊκό και η θερμοκρασία στους 20 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένονται αραιές συννεφιές κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνότερες, που δεν περιμένουμε ωστόσο να δώσουν φαινόμενα. Μετά το μεσημέρι θα βγάλει αρκετό ήλιο σχεδόν σε όλη την περιφέρεια.
Οι άνεμοι εξασθενημένοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 18 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού, την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ κάποιες ολιγόλεπτες μπόρες είναι πιθανές μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος στα ορεινά της Πελοποννήσου, της βορειοδυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τους 31 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει το θερμόμετρο σε αρκετές πεδινές περιοχές, ενώ θα υποχωρήσει και η θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να χαλάει, καθώς ενώ το Σάββατο αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια, καλή διαύγεια, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει και η υγρασία θα διατηρηθεί αρκετά υψηλή, από την ορεινή Αττική μέχρι την ορεινή βορειοδυτική Στερεά, στα ορεινά της Θεσσαλίας και στη Μακεδονία υπάρχει η πιθανότητα για σύντομο πέρασμα από μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Από την Κυριακή η χώρα θα ξαναμπεί σε φάση έντονης αστάθειας, με περάσματα από μπόρες και καταιγίδες από το μεσημέρι και αργότερα.