ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Από τους 22 βαθμούς έρχεται ένα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο

Καιρός: Από τους 22 βαθμούς έρχεται ένα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει την Παρασκευή ο Γιάννης Καλλιάνος

Από χειμώνα σε άνοιξη και από άνοιξη σε χειμώνα θα μας πάει ο καιρός μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως εκτιμά ο μαθηματικός και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 22 βαθμούς Κελσίου από την Τετάρτη, σταδιακά αναμένεται μεταβολή του καιρού από το βράδυ της Πέμπτης. Το αποκορύφωμα θα έρθει το Σαββατοκύριακο, όπου το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο με βροχές, καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Πριν ξεκινήσω την καιρική ανάλυση, επειδή διαισθάνομαι ότι προς τα τέλη της εβδομάδας θα ξεκινήσουν ορισμένες σελίδες (χαμηλής επισκεψιμότητας) να αγωνιούν για νέα κλικ ή ακόμα και κάποιοι που ασχολούνται με τον καιρό θα θελήσουν να κάνει «κρότο» η δήλωσή τους, έκρινα καλό να σας ενημερώσω με ψυχραιμία πριν ξεκινήσουν να λαμβάνουν χώρα όλα τα παραπάνω.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο για το ποιες σελίδες βρίσκονται στην κορυφή της επισκεψιμότητας στην Ελλάδα. Είναι αυτές που μεταδίδουν την είδηση όπως έχει. Είναι αυτές που παράγουν ειδήσεις με αντικειμενικότητα.

Έρχονται λοιπόν δύο εξαιρετικές για την εποχή μέρες (Τρίτη και Τετάρτη), με τον υδράργυρο στους 20-22°C στα πεδινά τα μεσημέρια. Όμως, από το βράδυ της Πέμπτης, ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στα Δυτικά (και αργότερα στα Βόρεια). Την Παρασκευή αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές/καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται χειμωνιάτικο, όχι τόσο ως τα φαινόμενα που θα είναι επιλεκτικά αλλά κυρίως ως προς το κρύο που θα επικρατήσει και που ασφαλώς δεν θα είναι ακραίο ή επικίνδυνο.