ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα την Τρίτη

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα την Τρίτη
EUROKINISSI

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ο χειμώνας φαίνεται πως αποφάσισε να επισκεφθεί τη χώρα μας, αφού αλλάζει ο καιρός και η θερμοκρασία πέφτει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Την Τρίτη το τσουχτερό κρύο θα γίνει αισθητό στα βόρειο από τις πρωινές ώρες, ενώ στην Αττική και πιο νότια από τις απογευματινές ώρες. Μάλιστα το κρύο θα φέρει μαζί του και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας θα ξεκινήσουν μπόρες και καταιγίδες στο Αιγαίο, ενώ θα σημειωθούν και οι πρώτες χιονοπτώσεις στα βόρεια, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα.

Από το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού, στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, εκτός από τα δυτικά και την Πελοπόννησο, όπου δεν θα εκδηλωθούν φαινόμενα. Οι βροχές και οι καταιγίδες στο Αιγαίο θα επιμείνουν και θα ενταθούν στα πιο ανατολικά και νοτιοανατολικά.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα και προς το βράδυ αναμένεται να περιοριστούν στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 με 100 μέτρα.

Οι άνεμοι, βόρειοι, θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ από τις Κυκλάδες και νοτιότερα και μέχρι τα 8-9 μποφόρ στα βορειότερα, κάνοντας την αίσθηση του κρύου ακόμα πιο έντονη.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς στα ηπειρωτικά αλλά στις περισσότερες περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά δεν θα φτάσει σε διψήφια νούμερα.

Στην Αττική αναμένονται κάποιες μπόρες τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ μετά το μεσημέρι στα πιο ορεινά τμήματα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι -πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά στα 6 με 7 μποφόρ- και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες αναμένονται παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 με 700 μέτρα. Προς το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι στα ανοιχτά της Χαλκιδικής θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται από την Παρασκευή, ενώ από το Σάββατο θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά ηπειρωτικά.