ΚΑΙΡΟΣ

Πού θα πέσουν χιόνια το Σαββατοκύριακο - Ο καιρός στην Αττική

Πού θα πέσουν χιόνια το Σαββατοκύριακο - Ο καιρός στην Αττική

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και χιόνια «βλέπουν» στον καιρό οι μετερεωλόγοι το Σαββατοκύριακο

Απότομη αλλαγή του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο με κύριο χαρακτηριστικό της το «διπλό πρόσωπο» με αυξημένες παροδικά νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπου περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φθάσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 και κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται πως οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για τα χιόνια που σταδιακά θα κατεβαίνουν χαμηλά προς τη κεντρική και βόρεια χώρα, ενώ τόνισε πως σε ετοιμότητα πρέπει να βρίσκεται η Λαμία.

«Με φθινοπωρινό καιρό ξεκίνησε η ημέρα σήμερα, σχετικά γρήγορα όμως θα κυριαρχήσει η άνοιξη και μάλιστα με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές κοντά στους 20°.

Ανοιξιάτικος και αύριο ο καιρός και από το Σάββατο σταδιακά και από τα βόρεια βαρυχειμωνιά με τα χιόνια προς τη κεντρική και βόρεια χώρα να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες που πιθανόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά να κρατήσουν δεμένα και τα πλοία.

Πιθανόν ο χιονιάς να απασχολήσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα στο βράδυ του Σαββάτου και αν δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι και το κέντρο της πόλης, σίγουρα γύρω γύρω από αυτό σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Ακολουθεί χάρτης χιονόπτωσης σύμφωνα με τα δεδομένα που διαμόρφωσε το μετεωρολογικό μας μοντέλο

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!»

Η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ο προγνώστης καιρού, Σάκης Αρναούτογλου τόνισε επίσης πως την Παρασκευή ο καιρός θα επίσης ανοιξιάτικος σε ολόκληρη την Ελλάδα με κάποιες συννεφιές στα δυτικά τα οποία στη συνέχεια θα κινηθούν ανατολικά.

Το Σάββατο, θα έρθει ένα ψυχρό κύμα στην Ελλάδα από τα βόρεια της χώρας, ενώ βροχές θα ξεκινήσουν στην Ήπειρο και χιόνια σε Δυτική Μακεδονία και στα Βόρεια της Θράκης.

Ταυτόχρονα θα έχουμε παγερούς βοριάδες και από τις 17:00 καταφθάνουν χιονοσύννεφα. Έτσι θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, αλλά και στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται και πολύ κοντά ακόμη και στη Λαμία και μια ζώνη βροχών θα αγγίζει την Αττική.