ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Καλλιάνος: Πλησιάζει λαίλαπα κακοκαιρίας την Αττική - Σε ποιες περιοχές θα πέσουν χιόνια

Καιρός - Καλλιάνος: Πλησιάζει λαίλαπα κακοκαιρίας την Αττική - Σε ποιες περιοχές θα πέσουν χιόνια

Η κακοκαιρία όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι θα επηρεάσει την Αττική 

Ο καιρός έχει ήδη χαλάσει από την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου από τα βορειοδυτικά, με τις πρώτες σταγόνες να έχουν πέσει, ενώ αναμένονται καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι σε αυτήν κακοκαιρία που θα διαρκέσει 48 ώρες.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αττική λίγο μετά τα μεσάνυχτα μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας. Όπως είπε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, και ο Τάσος Αρνιακός στο λεκανοπέδιο θα δούμε ακόμα και ισχυρές καταιγίδες.

Βροχές και καταιγίδες ήδη «σφυροκοπούν» περιοχές της χώρας, όπως την Κέρκυρα όπου σημειώνονται έντονες χαλαζοπτώσεις. Όπως είπε ο κ. Καλλιάνος, στη δυτική Ελλάδα, τα φαινόμενα θα φτάσουν να είναι έντονα σε περιοχές. Η κακοκαιρία θα πλήξει σχεδόν όλη τη δυτική Ελλάδα, από τον Πύργο και την Πάτρα στην Πελοπόννησο μέχρι και τη βορειοδυτική Ελλάδα.

«Περιμένουμε δυνατό πέρασμα στην Αττική»

«Περιμένουμε ένα δυνατό πέρασμα κακοκαιρίας διάρκειας δύο-τριών ωρών και στην Αττική με μπόρες και καταιγίδες κυρίως όμως από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μετά», σημείωσε χαρακτηριστικά στο Mega ο γνωστός μετεωρολόγος, προσθέτοντας ότι στην Αττική θα υπάρξουν «απότομα ξεσπάσματα».

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / EAA, ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική επιδείνωση, και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα Πελοποννήσου.

Τάσος Αρνιακός: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία ανεμένεται τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου σε όλη την χώρα με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα Δυτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο όπως ανακοινώνει ο Τάσος Αρνιακός στο κεντρικό Δελτίο Καιρού.

Χιόνια θα πέσουν στα υψηλά υψόμετρα στα βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ νοτιάδες που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και ανατολικά. Στην Αττική αναμένοντα νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένιση των φαινομένων από το βράδυ και θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μεγάλα ύψη βροχής και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά και στα δυτικά σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / EAA. Άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο, με εξασθένηση το απόγευμα. Έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και λασποβροχές.Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 αρχικά θα επικρατήσει κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας. Προοδευτικά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου κατά τόπους αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

Γρήγορα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τμήματα των Κυκλάδων, ενώ από τις απογευματινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα Δωδεκάνησα. Επίσης, βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι το απόγευμα στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, με σημαντικά ύψη βροχή κατά τόπους. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα βορειοανατολικά όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης και την εκδήλωση λασποβροχών.