ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία - Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία - Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για την πορεία της κακοκαιρίας.

Με την κακοκαιρία, που απασχολεί τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, σιγά σιγά να αποχωρεί, αναμένεται να κυλήσει η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το Σάββατο ξεκινά με βροχές στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα και με τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Οι βροχές στη συνέχεια της ημέρας θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα είναι με τοπικές εντάσεις και προς το απόγευμα θα υποχωρήσουν και θα στραφούν προς νότιοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει από το μεσημέρι και μετά τους 20 με 24 βαθμούς.

Στην Αττική σημειώνονται νωρίς το πρωί βροχοπτώσεις αλλά θα υποχωρήσουν στη συνέχεια και αναμένεται μέσα στην ημέρα ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες κυρίως προς την Χαλκιδική και από το απόγευμα θα υποχωρήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 20 βαθμούς.

Την Κυριακή 21 Απριλίου οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες με τον άστατο καιρό να περιορίζεται στα κεντρικά και τα βόρεια.