ΚΑΙΡΟΣ

Μας τρολάρει ο… καιρός: Στους 21 βαθμούς ο υδράργυρος και μετά… χιόνια και καταιγίδες

Μας τρολάρει ο… καιρός: Στους 21 βαθμούς ο υδράργυρος και μετά… χιόνια και καταιγίδες

Συνεχίζει τα παιχνίδια ο καιρός μέσα στον Ιανουάριο, καθώς από τη μία σημειώνονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και από την άλλη, έρχονται καταιγίδες και χιόνια!

Για αύριο, Τρίτη, (12/01/2016) σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ) προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ οι όποιοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τετάρτη 13-01-2016 στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη 14-01-2016 ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Από τη νύχτα βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων στα δυτικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από τη νύχτα και από τα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Παρασκευή 15-01-2016 στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές, στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα. Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια.

Το Σάββατο 16-01-2016 και την Κυριακή 17-01-2016 προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ οι όποιοι σταδιακά στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

https://www.newsbomb.gr/tag/kairos

Σχετικές ειδήσεις