ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων - Χιόνια και παγετός στη Μακεδονία

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων - Χιόνια και παγετός στη Μακεδονία

Επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο, 28 Δεκεμβρίου στη Μακεδονία, όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, ενώ σημαντική θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

Από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, στη Βόρεια Ελλάδα θα επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ολικός, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί.

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων, μετά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για έντονα καιρικά φαινόμενα, λαμβάνει από τις επόμενες ώρες ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Από αύριο έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 7 το βράδυ τα παραρτήματα ΚΑΠΗ στις οδούς Γρ. Λαμπράκη 42 και Αλεξανδρείας 27.

Επιπλέον από αύριο μέχρι τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, ανοιχτές με διευρυμένο ωράριο θα είναι οι κοινωνικές δομές Υπνωτήριο Αστέγων και Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, προσφέροντας προσωρινή φιλοξενία σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13, τηλ. 2310 528811), από τις 17.00 έως το πρωί της επομένης ημέρας στις 11.00 και το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310 527938), από τις 10.30 έως τις 17.00.

Σχετικές ειδήσεις