ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά «Αριάδνη» - Στην «κατάψυξη» Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καιρός: Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά «Αριάδνη» - Στην «κατάψυξη» Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καιρός: Πρωτοφανές κύμα ψύχους θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ώρες – Ο χιονιάς «Αριάδνη»πλησιάσει και θα κυκλώσει την Ελλάδα για τρεις ημέρες - Πολικές θερμοκρασίες – Ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα και 20 βαθμούς υπό το μηδέν – Στην «κατάψυξη» η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη – Χιόνια και στο κέντρο της πρωτεύουσας

Ήδη τα πρώτα φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους στη βόρεια Ελλάδα όπου σημειώνονται βροχές κατά τόπους καταιγίδες ενώ το θερμόμετρο είναι λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καιρός θα αγριέψει ακόμα περισσότερο τις επόμενες ώρες, με τη θερμοκρασία να κατρακυλά κάτω από το μηδέν σε όλη τη χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από απόψε το βράδυ και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01) ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.

Το βαρομετρικό χαμηλό «κυκλώνει» σταδιακά και από τα βορειοδυτικά τη χώρα και όσο περνάει η ώρα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα. Δείτε σε ποιες περιοχές θα χιονίσει σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Τετάρτη (04/01/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η «Αριάδνη» κύκλωσε Μακεδονία και Ήπειρο

Από τις 18:30 το απόγευμα άρχισε να χιονίζει στην πόλη της Φλώρινας ενώ οι πρώτες νιφάδες έπεσαν και σε άλλες πόλεις της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Το βαρομετρικό κινείται δυτικά και τις επόμενες ώρες θα πλήξει την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου.

Aπαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη Δεδωκάνησα και βορειοανατολικό Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 8 μποφόρ, ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να φθάσουν και τα 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται προς το παρόν κανονικά.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ή τα τουριστικά πρακτορεία.

Κλειστή η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης

Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από αργά σήμερα το απόγευμα στην περιοχή.

Οι άνεμοι σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ, γεγονός που συνιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Εν τω μεταξύ, σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το τμήμα πολιτικής υπηρεσίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά την διάρκεια της νύχτας. Έτσι, οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, βρίσκονται σε επιφυλακή, για να αντιμετωπίσουν ό,τι πρόβλημα τυχόν δημιουργηθεί.

Η πρώτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για πυκνές χιονοπτώσεις

Ο χιονιάς Αριάδνη, άρχισε να κάνει την είσοδό του στην Ελλάδα και ο Σάκης Αρναούτογλου ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook, την πρώτη προειδοποίηση για την έναρξη των χιονοπτώσεων στη Φλώρινα και την εμφάνιση της ψυχρής μάζας.

Δείτε αναλυτικά τι πόσταρε στη σελίδα του στο Facebook:

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την πρόγνωση του καιρού για τα Θεοφάνεια από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Πού θα σαρώσει ο χιονιάς

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από απόψε το βράδυ και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01) ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας. Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή, ημέρα των Φώτων (06/01) και από τα βόρεια, η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01), ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Οι άνεμοι την Πέμπτη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ). Τα Θεοφάνεια, σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σάββατου (07/01) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

Από το βράδυ της Παρασκευής, ημέρα των Φώτων, περιμένουμε χιόνια στα βουνά της Αττικής και στα βόρεια προάστια, ενώ θα το «στρώσει» σε μία νοητή γραμμή από την Αττική Οδό και πάνω.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, θα χιονίσει και στην Αθήνα. Μάλιστα, το Σάββατο δεν αποκλείεται να έχουμε χιονοστρώσεις στις ευαίσθητες επιφάνειες, όπως είναι τα αυτοκίνητα και οι ταράτσες.

Σιβηρία η χώρα

Πολικές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει 20 βαθμούς υπό το μηδέν. Στην Αθήνα το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από -7 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το χιονιά που θα σαρώσει τη χώρα μας

Ο καιρός τα Θεοφάνεια από την ΕΜΥ

Η πρόγνωση του καιρού για τα Θεοφάνεια, 6 Ιανουαρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κακοκαιρία θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα την ημέρα των Φώτων (6/1), σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τις πρωινές ώρες στα νησιά του Αιγαίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής χώρας και μέχρι το βράδυ κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και στις πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις 7 με 8 και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Αττική. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα ημιορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα. Στη Θράκη αρχικά νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια και γρήγορα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -8 έως 6 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, οι οποίες κυρίως στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 00 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το βράδυ. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης από το απόγευμα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 7 με 8 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα στα βόρεια χιονόνερο η χιόνι.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.


Σχετικές ειδήσεις