ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Προειδοποίηση Καλλιάνου: Θα κουραστείτε να ακούτε μπουμπουνητά μέχρι το Σαββατοκύριακο

Καιρός - Προειδοποίηση Καλλιάνου: Θα κουραστείτε να ακούτε μπουμπουνητά μέχρι το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Άστατος θα παραμείνει ο καιρός τις επόμενες ημέρες καθώς το κύμα κακοκαιρίας θα παραμείνει πάνω από τη χώρα μας με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες και πιθανόν συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις - Προειδοποίηση από τον μετεωρολόγοΓιάννη Καλλιάνο- Μέχρι πότε θα επιμείνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

«Θα κουραστείτε να ακούτε μπουμπουνητά μέχρι το Σαββατοκύριακο». Με αυτή τη φράση, ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες, ακόμα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

«Ο καιρός δεν λέει να βελτιωθεί για τις επόμενες ημέρες και έτσι, μέχρι και το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα επικρατήσουν συνθήκες αστάθειας πάνω από τον Ελλαδικό χώρο με αποτέλεσμα οι καταιγίδες να είναι καθημερινό φαινόμενο» έγραψε, μεταξύ άλλων, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο μετεωρολόγος.

kallianos

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών, «είναι ότι η ημέρα θα ξεκινά με πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως από το μεσημέρι έως το απόγευμα (τις θερμές ώρες της ημέρας δηλαδή), θα αναπτύσσονται γρήγορα νεφώσεις και θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις».

Δείτε τι έγραψε στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος.

ΕΜΥ: Πού θα σημειωθούν καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Για αύριο, Τρίτη (23/05) στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Την Τετάρτη (24/05) στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, Τα φαινόμενα που πιθανών να είναι κατά τόπους ισχυρά θα εξασθενήσουν το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Την Πέμπτη (25/05) στα κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και βόρεια.

Την Παρασκευή (26/05) λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές, κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις