ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται κακοκαιρία με κατά τόπους πολύ ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται κακοκαιρία με κατά τόπους πολύ ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός:Για σοβαρή κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά μπόρες, ισχυρές καταιγίδες και κατά τόπους έντονες χαλαζοπτώσεις κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Πού και πότε θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος τις επόμενες ημέρες καθώς η κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα θα έχει ως αποτέλεσμα έντονα και ισχυρά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του ο καιρός θα χαλάσει την Παρασκευή (15/6) από τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας με τα φαινόμενα σταδιακά να επηρεάζουν και την Στερεά, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται κοντά στους 32 βαθμούς κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο η κακοκαιρία θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας -συμπεριλαμβανομένου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- με τα φαινόμενα να είναι έντονα με πιθανότητα να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στις ηπειρωτικές κυρίως περιοχές.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«ΠΡΟΣΟΧΗ !

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ

Όπως ακριβώς σας είχα ενημερώσει και πριν από λίγες ημέρες, αναμένεται να επικρατήσει σοβαρή κακοκαιρία στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, τις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες και πιθανότατα τις έντονες κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Όπως όλα δείχνουν, η έναρξη της καλοκαιρινής κακοκαιρίας θα γίνει αύριο Παρασκευή και πρώτα από τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Έτσι λοιπόν, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Επτάνησα, στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου (με έμφαση στα κεντροδυτικά τμήματα), στην κεντρική και δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα σε σχέση με τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής και στη συνέχεια, λίγες τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας αλλά και της δυτικής Κρήτης.

Στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγαλύτερα διαστήματα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 32°C σχεδόν σε καμία περιοχή της χώρας. Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κατά διαστήματα ο καιρός θα είναι πολύ άστατος, τόσο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όσο και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική και πιθανότατα θα εκδηλωθούν ακόμη και ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή της χώρας τους 28-29°C και τοπικά τους 30°C ακόμη και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες μιας και η ένταση τους, ως μέγιστες ριπές, δεν θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ και αυτό στα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θα επηρεαστούν οι περισσότερες περιοχές της χώρας από τις βροχές και τις καταιγίδες και ιδιαίτερα τα ηπειρωτικά τμήματα. Έτσι, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο (στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει και την Παρασκευή) οι οποίες φαίνεται ότι θα έχουν κάποια δυναμική ιδιαίτερα από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Επειδή κατά τη διάρκεια της επικείμενης κακοκαιρίας τα φαινόμενα ιδιαιτέρως στα ηπειρωτικά τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, οι αγρότες θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους σε περίπτωση που εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

Λόγω του ότι αναμένεται σε τοπικό επίπεδο να εκδηλωθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες, υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μέσα σε λίγη ώρα, θα σημειωθούν αρκετά χιλιοστά βροχής με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη πιθανότητα πλημμυρών και υπερχείλισης χειμάρρων ή ποταμών.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη νέα εβδομάδα, με τις βροχές, τις μπόρες και τις τοπικές καταιγίδες να κάνουν την εμφάνιση τους σε αρκετές περιοχές κυρίως του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα χαμηλότερα από τη μέση τιμή για την εποχή.

Καλή απόλαυση της βροχής και προσοχή στα κατά τόπους έντονα φαινόμενα!»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα θα πλήξουν αρχικά το απόγευμα της Πέμπτης (14/06/2018) τα δυτικά της χώρας, με ισχυρότατες καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Σταδιακά, ωστόσο, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, δίνοντας κατά τόπους πολύ ισχυρά μπουρίνια, που θα συνοδεύονται σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλάζι.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Σήμερα, Πέμπτη (14/06/2018)

Τις απογευματινές κυρίως ώρες η Ήπειρος, η Μακεδονία και πιθανόν τα βορειότερα νησιά του Ιονίου και η Θεσσαλία.

Αύριο, Παρασκευή (15/06/2018)

α. κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια τμήματα).

β. από τις μεσημβρινές ώρες η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η κεντρική Στερεά.

γ. από τις απογευματινές ώρες σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια.

Το Σάββατο (16/06/2018)

α. κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

β. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η υπόλοιπη Στερεά, η υπόλοιπη Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Θράκη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη.

Την Κυριακή (17/06/2018)

Κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου (τα νοτιότερα).

Τη Δευτέρα (18/06/2018) και την Τρίτη (19/06/2018)

Τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες όλα τα Ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Σχετικές ειδήσεις