ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πότε θα χειμωνιάσει; Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Πότε θα χειμωνιάσει; Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Ανοιξιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κύριο χαρακτηριστικό του καιρού όλη την εβδομάδα θα είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι μεμονωμένες.

Ο καιρός σήμερα

Αναλυτικά, σήμερα, Τρίτη (06/11/2018) στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο, η οποία επλήγη από τον ισχυρό σεισμό, ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 και πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Την Τετάρτη (07/11) στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο, λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη 08/11/2018 στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά και από το απόγευμα στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Την Παρασκευή (09/11) στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο: Έτοιμοι οι Τούρκοι να προκαλέσουν «θερμό» επεισόδιο

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Δείτε ΕΔΩ ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Κριτήρια και προϋποθέσεις