Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Τετάρτη, 24 Απριλίου
23
3bf
Ταχ. Ανέμου
50%
Υγρασία
06:36
Ανατολή
20:09
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Αρναούτογλου - Καιρός: Στα δύο χωρισμένη η χώρα την Κυριακή - Τι θα γίνει στην Αττική (vid)

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Άστατος θα είναι τις επόμενες μέρες ο καιρός - Αναλυτική πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Καιρικό σύστημα με την ονομασία «Bianca», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα μας. Ειδικότερα, προς το μεσημέρι του Σαββάτου στη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν μπόρες ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και αργά το απόγευμα να ξεκινήσουν και κάποιες τοπικές καταιγίδες, όπως τονίζει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου. Πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στη νοτιοδυτική χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην ανατολική - βορειοανατολική Στερεά, στα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα της Θεσσαλίας κατά τόπους και στην δυτική Μακεδονία. Στην Αττική από αργά το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται τοπικές βροχές.

Στα δύο θα χωριστεί η χώρα την Κυριακή, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Χιονιάς αναμένεται στον βορρά και άνοιξη με άστατο καιρό και νοτιάδες στα κεντρικά και νότια. Ειδικότερα, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, θα υπάρξει ένα πέρασμα από μπόρες τις πρωινές ώρες της Κυριακής (27/2). Οι βροχές θα κινηθούν ανατολικότερα και θα φτάσουν μέχρι και το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Κυριακής τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και την κεντρική. Τέλος, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα θα υπάρξουν μεγάλα ανοίγματα σχεδόν ανοιξιάτικης ηλιοφάνειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Μπιάνκα: Έρχεται με καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Πού θα «χτυπήσει»