Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Πέμπτη, 28 Μαρτίου
19
2bf
Ταχ. Ανέμου
53%
Υγρασία
06:15
Ανατολή
18:44
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια το Σαββατοκύριακο - Οι περιοχές (vid)

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Καιρός: Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα - Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

Σήμερα Δευτέρα (14/3), το βαρομετρικό χαμηλό που έχει σχηματιστεί στην περιοχή του νότιου - νοτιοανατολικού Αιγαίου ενισχύει και πάλι του βοριάδες κι έτσι το κρύο θα επιμείνει ενώ θα εκδηλωθούν και κάποια πρόσκαιρα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στα δυτικά, κεντρικά και νότια άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές ή ακόμα και χιονόνερο στο πιο χαμηλά υψόμετρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Καλύτερος θα είναι ο καιρός από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια όπου τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα.

Στην Αττική, θα εναλλάσσονται συννεφιές με ηλιοφάνεια αλλά δεν αποκλείονται τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες και λίγα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, πιο ήπιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, προς το μεσημέρι όμως δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόνερο στα κεντρικά και νότια του νομού. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Καθώς θα πηγαίνουμε προς τα μέσα της εβδομάδας, θα δούμε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 18 - 20 βαθμούς Κελσίου.

Άλλη μία ψυχρή εισβολή ωστόσο, αναμένεται να φτάσει στην περιοχή μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ειδικότερα, το Σάββατο πολική μάζα κατεβαίνει και πάλι από την περιοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας και φέρνει ξανά πολύ κρύο και χιόνια. Θα πέσει κατακόρυφα λοιπόν η θερμοκρασία από τους 18 κοντά στους 5 βαθμούς Κελσίου και στην Αθήνα.