Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Πέμπτη, 18 Απριλίου
23
3bf
Ταχ. Ανέμου
39%
Υγρασία
06:44
Ανατολή
20:03
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου - Καιρός: Έτσι θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα - Πότε θα ανέβει η θερμοκρασία

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται το επόμενο 24ωρο, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι μπόρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Τη Μεγάλη Τρίτη, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια αλλά και σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου. Βροχές αναμένονται, επίσης, στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. «Όσο πιο δυτικά, τόσο πια μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια», τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Προς το μεσημέρι, ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία, τη Δράμα, την Καβάλα και τη Θράκη όπου αναμένονται τοπικές μπόρες.

Στην Αττική, αρχικά θα επικρατήσει συννεφιά ενώ προς το απόγευμα αρκετά θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά κυρίως στα βορειότερα τμήματα, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα ανοίξει ο καιρός. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές συννεφιές στα δυτικά, βόρειο - δυτικά ενώ άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, σύννεφα από τα δυτικά θα κινηθούν προς τα ανατολικά με πιθανότητα να βρέξει τοπικά στη βορειοδυτική Ελλάδα ίσως και σε κάποιες περιοχές της βόρειας - βορειοδυτικής Στερεάς.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, θα υπάρξουν διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ αστάθεια με κάποιες βροχές θα υπάρξει το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια.

Το Μεγάλο Σάββατο, θα κυλίσει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές ενώ στη βορειοανατολική χώρα, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ορεινή Μακεδονία και Θράκη.

Την Κυριακή του Πάσχα, όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου,τα τελευταία στοιχεία δείχνουν να έχουμε πολύ καλό καιρό με ήλιο και ζέστη.