ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου!

Πανικός στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου!

Σε βεντέτα κινδυνεύει να εξελιχθεί η σύγκρουση μεταξύ μελών ακροδεξιάς οργάνωσης με μέλη αριστερών φοιτητικών παρατάξεων.

Σήμερα επικράτησε πανικός όταν σύμφωνα με πληροφορίες 30 άγνωστοι εισέβαλαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να επιτέθηκαν με ρόπαλα, κράνη και λοστούς σε φοιτητές που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν σε συνέλευση του τμήματος, ενώ υπήρξαν και 2 τραυματισμοί.

Νωρίτερα πήγαν στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος και αφού κατέστρεψαν τα τραπεζάκια της ΠΑΣΠ, της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΕΑΑΚ (ΝΑΡ) και χτύπησαν τους 5 φοιτητές που βρίσκονταν εκεί.

Οι δυο φοιτητές που τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φέρουν τραύματα στο σώμα τους από μαχαιριές, αλλά και τραύματα από κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι.

Οι πρυτανικές αρχές ενημέρωσαν την Αστυνομία, προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια των άγριων επεισοδίων.

Χθες είχε επικρατήσει πάλι ένταση όταν μία ομάδα αντιεξουσαστών έσπασαν το "τραπεζάκι" της νεολαίας του ΛΑΟΣ όπου είχαν το υλκό τους, έξω από τη Σχολή Μαθηματικών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου.

Η επίσημη ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

"Σαράντα ακροδεξιά - νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς.

Δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι, αφού δέχτηκαν την επίθεση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού, παραπέμποντας σε πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Είναι προφανές πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να νομιμοποιήσουν την αστυνομική παρουσία στις σχολές.

Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης.