ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον του εισαγγελέα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ενώπιον του εισαγγελέα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ενώπιον του Εισαγγελικού λειτουργού βρέθηκε νωρίτερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός, μετά το πέρας των διαδικαστικών στη ΓΑΔΑ, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο άλλοτε κραταιός άντρας του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη χωρίς να φορά χειροπέδες ενώ αφού χαιρέτησε τους δημοσιογράφους τους υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, μετά την ολιγόλεπτη παραμονή του στον αρμόδιο εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, μεταφέρθηκε στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή από όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Ο νόμος παρέχει προθεσμία πέντε ημερών οπότε ίσως τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιων του ειδικού ανακριτή. Στο μεταξύ θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

«Θα τα πούμε μετά τον ανακριτή», είπε στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της διαδικασίας στην Εισαγγελία ο πρώην υπουργός κατά την μεταφορά του στον ανακριτή.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έδωσε μια πρόγευση των όσων πρόκειται να υποστηρίξει αφού σε ερώτηση για το αν περίμενε αυτή την εξέλιξη τη σύλληψής απάντησε λακωνικά, «όχι».

Σε άλλο σχόλιο ότι «στη βουλή είχατε πει ότι όλα τα περιμένετε», ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε με νόημα: «Πίστευα ότι στο μεταξύ θα ειχαν βάλει μυαλό. Καταλαβαίνετε ποιους εννοώ».

Διαβάστε περισσότερα:

Άκης Τσοχατζόπουλος: Από την παντοδυναμία στη σύλληψη

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Άκης Τσοχατζόπουλος: Καρέ-καρέ η σύλληψη

Η σύλληψη Τσοχατζόπουλου και τα γερμανικά υποβρύχια