ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολλά μέτωπα οι φωτιές στην Πελοπόννησο

Σε πολλά μέτωπα οι φωτιές στην Πελοπόννησο

Δύσκολη είναι η κατάσταση με την φωτιά στην Αρκαδία με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και να απειλεί πολλά χωριά στο δήμο Μεγαλόπολης αλλά και της Τρίπολης.

Το σοβαρότερο μέτωπο είναι αυτό που κατευθύνεται προς Σκορτινού, και την ιερά Μονή Μπούρας και βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια με την Λακωνία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μιλώντας στο ΑΜΠΕ σημείωσε ότι υπάρχει ένας τεράστιος κύκλος φωτιάς που κινείται ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην φωτιά της Αρκαδίας υπάρχει μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης από δυνάμεις που έχουν φτάσει ακόμα και από την Θεσσαλία, ενώ στο έργο τους συνδράμουν δυνάμεις του στρατού με έμψυχο υλικό και μηχανήματα καθώς και ερπιστιοφόρα μηχανήματα της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και πολιτών.

Στην Κορινθία η φωτιά καίει πευκοδάσος και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή του Σπαθοβουνίου.

Η φωτιά απείλησε τα καταστήματα και τα βενζινάδικα στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Σπαθοβουνίου, επί του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, τα οποία σώθηκαν από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αυτή την ώρα η φωτιά καίει πολύ κάτω από την πίσω πλευρά του κάστρου της Αρχαίας Κορίνθου και πλησίον του αυτοκινητοδρόμου.