ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα θα δημοσιευθούν οι φωτογραφίες των συλληφθέντων Ρομά

Τη Δευτέρα θα δημοσιευθούν οι φωτογραφίες των συλληφθέντων Ρομά

Διεθνές ενδιαφέρον, το οποίο φθάνει μέχρι και την Αυστραλία, έχει προκαλέσει η περίπτωση της μικρούλας, που εντοπίστηκε σε οικισμό ΡΟΜΑ στα Φάρσαλα, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας.


Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα, που δέχεται η αστυνομία στην Λάρισα, από διεθνή μέσα ενημέρωσης (CNN, SKY NEWS, TIMES και άλλα), αλλά και από πολίτες, που ενδιαφέρονται για το θέμα και για την ταυτότητα της μικρής. Μάλιστα ο όγκος των τηλεφωνημάτων έχει εκπλήξει και τους ίδιους τους αστυνομικούς, καθώς δεν περίμεναν ανταπόκριση αυτού του μεγέθους.


Το ενδιαφέρον ωστόσο κυρίως των διεθνών μέσων, είναι αυξημένο και λόγω του γεγονότος ότι, η περίπτωση της μικρής Μαρίας (όπως δηλώθηκε ότι είναι το όνομα της), έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007. Μάλιστα, για την περίπτωση της Μαντλίν, στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε, κατά σύμπτωση, δόθηκαν στην δημοσιότητα νέα στοιχεία, καθώς και φωτογραφίες του παιδιού, όπως μπορεί να είναι σήμερα αλλά και το σκαρίφημα ενός άνδρα, που φέρεται ότι είναι πιθανόν να εμπλέκεται στην υπόθεση της εξαφάνισης της.


Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς, που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων παιδιών, ενώ, μεταξύ των λοιπών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξακρίβωση της ταυτότητας του παιδιού, ως ξεχωριστή αξιολογήθηκε η περίπτωση ενός ζευγαριού. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, τελικά η έρευνα προς την κατεύθυνση αυτή δεν είχε αποτέλεσμα.


Η προσοχή της αστυνομίας στρέφεται τώρα και στο γεγονός ότι τη Δευτέρα, μετά από εντολή του Εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων, που είχαν υπό την κηδεμονία τους, τη μικρή Μαρία, καθώς εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση και των φωτογραφιών αυτών, θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.


Την Δευτέρα εξάλλου πρόκειται να απολογηθούν και στον ανακριτή οι δυο αθίγγανοι που κρατούνται στην αστυνομία, καθώς μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.