ΕΛΛΑΔΑ

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος της Σαντορίνης στο σκαμνί

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος της Σαντορίνης στο σκαμνί

Ισόβια και 24 χρόνια κάθειρξη στον «αποκεφαλιστή»

Ανέκφραστος και χωρίς κανένα ίχνος ενοχής, ο «αποκεφαλιστής» της Σαντορίνης, που τον Αύγουστο του 2008 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την αποτρόπαια δολοφονία της συζύγου του, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου έκρινε ομόφωνα τον 36χρονο σχιζοφρενή δολοφόνο ένοχο σε δεύτερο βαθμό, για όλες τις κατηγορίες που είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος της συζύγου του, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή σε βάρος δύο γιατρών, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού, οπλοχρησία κατά συρροή, περιύβριση νεκρού, διακεκριμένη αντίσταση και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με πρόθεση.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι ο 36χρονος είχε πλήρη καταλογισμό. Όπως είχε συμβεί πρωτόδικα, έτσι και τώρα, ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια και επιπλέον σε κάθειρξη 24 ετών.

Ο 36χρονος δράστης, ο οποίος στην πρώτη κατάθεσή του είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες στο ειδεχθές έγκλημα που τέλεσε, αν και παραδέχτηκε την πράξη του στο Εφετείο, δεν «θυμόταν» περισσότερα.

Η συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για δολοφονία που έγινε εν βρασμώ ψυχής, καθώς ο κατηγορούμενος έπασχε από σχιζοφρένεια και ζήτησε από τους δικαστές να αποφασίσουν αν η ποινή του θα αφορά σε εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική ή σε αντίστοιχο τμήμα των φυλακών Δομοκού, στο οποίο κρατείται.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB