ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί- φρουροί ξανά στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αστυνομικοί- φρουροί ξανά στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αυξημένα μέτρα μετά τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο

Μετά την εν ψυχρώ διπλή δολοφονία και τον σοβαρό τραυματισμό του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, αλλά και μετά την προκήρυξη με την οποία τα μέλη της πρωτοεμφανιζόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης "Μαχόμενες λαϊκές επαναστατικές δυνάμεις" η οποία περιείχε απειλές για τα μέλη της οργάνωσης, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να επιστρέψουν οι αστυνομικοί - φρουροί στους βουλευτές, αλλά και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η σημαντική διαφορά όμως είναι ότι αυτή τη φορά, η διεύθυνση επισήμων θα αποφασίζει ποιους αστυνομικούς θα στείλει για φρουρούς, ενώ θα τους αλλάζει σε καθημερινή βάση. Αυτό αποφασίστηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έτσι ώστε να μην επιλέγουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ποιους αστυνομικοί θα τους συνοδεύουν και έτσι να μην συμμετέχουν σε παράνομες πράξεις, όπως άλλωστε είχε συμβεί στο παρελθόν.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ικανοποίησε τους Χρυσαυγίτες βουλευτές, οι οποίοι όπως αναφέρουν "πηγές" της αστυνομίας έχουν στείλει εξώδικα, ζητώντας να επειλέγουν εκείνοι ποιοι αστυνομικοί θα τους φρουρούν.

Σε ετοιμότητα οι αστυνομικοί για τον φόβο νέας επίθεσης

Η εντολή που έχει δοθεί στους αστυνομικούς ειδικά, εκείνων που έχουν αναλάβει τη φρούρηση πιθανών στόχων τρομοκρατών είναι να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Κι αυτό γιατί στην προκήρυξη με την οποία οι τρομοκράτες ανέλαβαν την ευθύνη για την δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, εκτοξεύουν ευθείες απειλές και για τους αστυνομικούς. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένη πληροφορία για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα δεν έχει φτάσει στην αντιτρομοκρατική.

«Καθαρά» τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στην Ιπποκράτειο πολιτεία

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια, είτε από τρομοκράτες είτε από ποινικούς, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, τα τέσσερα καλάσνικοφ, τα οποία είχαν βρεθεί στις 16 του μηνός μαζί με δέκα χειροβομβίδες και 752 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, μέσα σε ένα θαμμένο πλαστικό βαρέλι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Την υπόθεση του εντοπισμού του οπλισμού ενώ αρχικά την είχε αναλάβει η κρατική ασφάλεια, τελικά ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης:

Die Welt: Ανεβαίνουν και πάλι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Πού είναι τα όπλα της Χρυσής Αυγής οέο;

«Παλιός» ο συντάκτης, «νέος» ο εκτελεστής